מי מאיתנו לא התנסה בחייו בעשיית דיאטה, ספירת קלוריות, צום, וניסיון לשנות את המשקל. העולם הזה שטוף בדיאטות והשיגעון הזה מתחיל כבר מגיל רך במיוחד אצל הנערות ולאחרונה תופס תאוצה גם אצל נערים. החברה אוהבת רזים זאת עובדה. בכל הפרסומות ישנה שטיפת מוח לרזון וזה עובר במוחינו וגורם לנו לרצות להשיל ממשקלנו, גם שלפעמים המשקל תקין לחלוטין.לאחרונה אנו עדים לילדים שמנים יותר ויותר כל זאת עקב ריבוי הטכנולוגיה שמונע מהם לצאת ולשחק בחוץ כמו פעם.
ליאורה חוברה דיאטנית בכירה מזה 22 שנה, המובילה בישראל בתחום הטיפול הרפואי קליני-מערבי שמשלב בתוכו תזונה לפי הרפואה הסינית ומרצה מבוקשת בתחום התזונה הקלינית בעלת קבלות מוכחות בנושא תזונה ואורח חיים בריא מביאה לפנינו ספר שהוא מעין אנציקלופדיה לענייני בריאות ותזונה נכונה, המכיל בתוכו מונחים רפואיים והסברים מדויקים למה שעובר בגופינו בעונות השנה,התמקדות במזון ייחודי, הכרת תוספי מזון והתוודעות לתרופות סבתא וניפוץ מיתוסים.
זהו ספרה השני. ספרה הראשון רב-מכר הדיאטה הסינית להרזיה ולבריאות, יצא גם הוא בהוצאת כנרת זמורה ביתן.
הספר 365 יום בלי תירוצים הוא בעל כריכה קשה מאוייר באיורים מקסימים של מאכלים בריאים לצד פינוקים עתירי קלוריות שכולנו אוהבים לחטוף מדי פעם.
הספר בנוי מהקדמה והסבר משכנע איך להפיק ממנו את המיטב, אחר כך מופיע פרק של הנחיות כלליות איך ליישם את התפריטים. בתחילת הספר הסבר על עונות השנה. בראשית החורף הסבר על אכילה נכונה בחורף, על חשיבות ויטמין c ועל סוגי המאכלים הייחודים לעונת החורף. בהמשך מופיע פירוט נוסף של שאר העונות אביב, קיץ, וסתיו על הדיאטות המתאימות לכל עונה לפי מזג האוויר,תפריטים מותאמים לכל עונה ותוספי מזון.
החלק הבא של הספר מורכב מהחגים שהם מרכיב חשוב בחייו של כל יהודי ושהאוכל מככב שם במקום הראשון כסממן לחגיגה.
החל מראש השנה ועד לחג שבועות ישנו פירוט בספר מה מתחולל בגוף בכל חג לדוגמא בחג ראש השנה וחגי תשרי: "החגים, כמו שמכנים את חודש תשרי במקומותינו, הם אוסף משמח של מועדים המסמלים בדת היהודית את פתיחת השנה. התחלות חדשות והבטחות לעתיד הן דבר נפלא, אלא שכמו במקרים רבים דוקא חודש זה של חגים צפופים מרוצף בארוחות, אירוחים וזלילות. רבים מסיימים את החודש הזה כעל גופם בין שניים לשלושה קילוגרמים שמנמנים נוספים."(עמ' 74).
בחלק של החגים ניתנים מתכונים המתאימים לעונה ולמאפייני החג וכן תוספי מזון מתאימים המסייעים לגוף.
עוד פרק חשוב בספר הוא הקטע של העבודה, רובינו מבלים את מרבית יומינו בעבודה ומתנהלים שם לעיתים בלחץ שמונע מאיתנו לאכול נכון ובריא. התנהלות בריאה בעבודה, תפריט המתאים לימי עבודה ,וכן מתכונים מעולים את כל אלו מספק הפרק הייחודי הזה בספר. עוד נספח בחלק הזה הוא עבודה שמשלבת טיסות וארוחות מחוץ לבית ואיך להפחית מתחים.
ואיך אפשר בלי חופשות, כל אדם אוהב להפר את השיגרה על ידי יציאה לחופשה נעימה ביחד עם המשפחה ודווקא אז שם נפרצים הגבולות, שפע האוכל הזמין המוגש לנו מוחק כל דיאטה שהשגנו בעמל רב. הצעות לתפריטי חופשה ודיאטת הרזיה בחופשת כל זה בפרק המיוחד של יוצאים לחופשה.
גם במסעדות ובבתי קפה אנחנו נוטים להגזים לעיתים, הקטע הוא שילמנו אז נהנה הוא בעוכרינו, גם כאן נותנת המחברת ליאורה חוברה עצות מעשיות לתפריטים ומתכונים המיועדים לישיבה ואכילה במסעדות.
בספר ישנה התמקדות על כל היבטי החיים שלנו, טיולים וארוחות בטבע, סופי שבוע שבתות ואירוחים, ואפילו התמקדות בילדים שלנו בגילאים הצעירים ובגילאי ההתבגרות, ואיך לעזור להם לנהל נכון את חייהם מתוך תזונה בריאה.תפריטים מאוזנים לכל גיל ומתכונים בריאים.
הספר נוגע גם בצמחונות ובנקודת חולשה של רובינו שהיא המתוקים, ועל אפשרויות של תחליפים בריאים יותר.
הספר גדוש בעצות, מאמרים, בעיני הוא סוג של אנציקלופדיה הכתובה בחן וברגישות ונוגעת ברוב התחומים שקיימים היום בחייו של אדם. השפע שהוא לרעתו לעיתים ואינספור ההזדמנויות שהוא יכול להיחשף להם בנוגע לתזונה לקויה.
הספר בעל כריכה קשה, מאוייר באיורים מושכים, ההסברים מאירי עיניים, וכתובים במקצועיות.
ניכר שנעשתה כאן עבודה רבה כדי להגיע לכל קורא אשר חפץ בבריאותו.
הערה בראש הספר:
" הספר שאתם אוחזים בידכם הוא למעשה ארגז כלים. כזה שאמור לתת מענה לכל יום ויום - לכל מצב או עונה, 365 ימים בשנה. הספר על שעריו ופרקיו יסייע בידכם, במצבים השונים, לשמור על משקל נכון ובריאות מיטבית."
ממליצה על הספר מאוד לבריאות משפחתנו ולבריאותנו אנו.