|
|
|
פשוט טעים לשבת |
|
|
|
מס' גולשים שצפו בספר: 1627 |
|
|
ספר הבישול "פשוט טעים לשבת" מאת השפית ועיתונאית המזון אביגיל מייזליק, בהוצאת "דני ספרים", הוא ספר שכולו מאכלי שבת מענגים והספר השביעי בסדרת ספרי בישול המאגדת בתוכה מתכונים שכשמם כן הם, פשוטים, טעימים ומשמחים.
לפניכם הזדמנות מיוחדת לבוא ולהתארח בשולחן השבת של השפית המוכשרת אביגיל מייזליק, לפגוש את כל להיטי השבת האהובים בביתה - חלות מסוגים שונים, סלטים מענגים, דגים עשירי רוטב ותבשילים מעלי ניחוח לצד תבשילי חמין, מאכלי עופות ובשרים, תוספות, פינוקי בריאות, קינוחים ועוגות. כמו בספריה הקודמים, מצליחה אביגיל מייזליק לרענן את מלאי המתכונים לשבת עם מנות חדשות ופשוטות, בתקציב שווה לכל נפש, מחומרים זמינים ובלוויית תהליכים ברורים – מתכונים שיהפכו להיות במהרה חלק ממתכוני השבת שלכם.
השפית ועיתונאית המזון אביגיל מייזליק כותבת כעשרים שנה על נושא המזון. היא משמשת כמורה בכירה לאמנות הבישול ופרסמה עד היום ספרי בישול רבים, כולם רבי-מכר שנמכרו בעשרות אלפי עותקים.
אביגיל מייזליק אומרת: "כתיבה של ספרי בישול הינה חוויה מלאת רגש. בישול כפי שרובנו חווים אותו אינו רק סדרה של פעולות מובנות, אלא תהליך שכולל בתוכו את כל החושים – ריח, מישוש, שמיעה, ראייה וכמובן טעם. אך לא פחות מכך הוא כולל גם רגשות, זיכרונות, רצונות, כאשר כל ספר שכזה מביא איתו חתיכת לב, רצון אמיתי לשתף אחרים במשהו טוב שזכינו לטעום, להכין ולפעמים אפילו להמציא.
"אך ספר על אוכל של שבת הינו דבר אחר לגמרי. שום תבשיל שבישלתי בחיי אינו דומה להכנת האוכל של שבת. באופן כמעט ניסי, למרות שזוהי פעולה שחוזרת על עצמה שבוע אחר שבוע – בכל פעם אני מתרגשת מחדש, ובכל שבוע אני מבשלת ממקום שונה לחלוטין מהשבוע שעבר. לא פעם אני צריכה לגייס מתוכי כוחות נפש של ממש על מנת להרים את הסכין ולהתחיל לעבוד, אולי משום שזהו אוכל שמכיל בתוכו לא רק חושים, ידע ורגש – אלא גם המון נשמה.
"בשבת יש לאוכל טעם אחר, יש לו ריח של גן עדן והוא כל כך טעים, יותר מכל אוכל של מסעדה שאי-פעם טעמתי. במהלך השנים הרבות שבהן התארחתי בשבתות – אכלתי בבתים רבים, וכמעט מעולם לא נתקלתי באוכל לא טעים. והרגע שבו כולם חוזרים מבית-הכנסת וטועמים לראשונה את החלות החמימות שזה עתה ירדו מהפלטה הינו רגע של עונג צרוף, שקשה מאוד להעביר דרך מתכון.
"לכן אפשר לומר שהספר הזה כמעט נכתב מעצמו, כי איך אפשר לכתוב על שבת ולא להכניס את החלות שלנו, את לחם המחמצת, את הסלט הטורקי והגוואקמולי והחריימה, את הבשר שאנחנו כל כך אוהבים ואת העוגיות והעוגות ועוד ועוד... ספר זה מאגד בתוכו עשרים שנה של בישול לשבת, עשרים שנה של אהבה גדולה לרגע הזה, לחיבור של כל המשפחה סביב שולחן אחד, לעצירה הנפלאה מהחיים שמלווה באוכל שכולו עונג, אוכל שכולו שבת.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
פשוט טעים לשבת - אביגיל מייזיליק
|
|
מס' גולשים שצפו בספר היום: 0 |
תאריך הכנסה לאתר 15/09/2017
זהו הספר השביעי בסדרת ספרי הבישול והם נועדו לשמח ולענג כל חיך מתוך פשטותם וטעימותם.
מעדני השבת היו תמיד חלק חשוב מ'הדבק' המשפחתי, המלכד והמאחד כל משפחה מקטן ועד גדול. מאכלי שבת הנעימים לחיך מגוונים ומשבחים כל שבת ושבת. בספר הבישול החדש 'פשוט טעים... המשך הביקורת
זהו הספר השביעי בסדרת ספרי הבישול והם נועדו לשמח ולענג כל חיך מתוך פשטותם וטעימותם.
מעדני השבת היו תמיד חלק חשוב מ'הדבק' המשפחתי, המלכד והמאחד כל משפחה מקטן ועד גדול. מאכלי שבת הנעימים לחיך מגוונים ומשבחים כל שבת ושבת. בספר הבישול החדש 'פשוט טעים לשבת' מאת השפית ועיתונאית המזון אביגיל מייזליק, הושם דגש על הכיף והפשטות שבאפיה ובבישול. בספר שלל קטגוריות המותאמות במיוחד למטבח הישראלי בפורמט אלבומי מרהיב מעוצב ומזמין, כל שניתן הוא רק לדפדף ולבחור מה להכין מהמבחר הנאה שבספר.
ידוע הוא שתהליך האפייה והבישול מכיל בתוכו את כל החושים שלנו במיוחד כשמדובר בספר בישול לשבת המלכה, אוכל של שבת מכיל בתוכו גם המון נשמה.
ניתן למצוא בספר מתכונים של חלות לחמניות ופיתות נפלאות. סלטים כמו חומוס עם טחינה ופול, ברוקולי מוקפץ, סלט טורקי, סלט עלי סלק וחומוס ועוד. בקטגוריית הדגים ניתן להכין מהספר סלמון בעשבי תיבול ושורש כורכום, דניס שלם צלוי עם עגבניות ופלפלים, פורל ממולא פירורי לחם ועשבי תיבול ועוד. במחלקת העופות והבשרים בספר ניתן להכין צלי עוף עם ירקות שורש, בקר ממולא, בצל ממולא כרוב ממולא ועוד. בתוספות יש קוגל תפוחי-אדמה, אורז ופטריות, מגדלי תפוחי-אדמה צלויים. מדור מיוחד לפינוקי בריאות מצוי בספר והוא מכיל קרקר שקדים, קרקר קוואקר, בזיליקום וחמניות, עוגיות קקאו שקדים. בקינוחים יש גלידת תות-בננה, שכבות גלידת שוקולד עם ופל ברוטב פירות יער, טרייפל אישי ועוד. ולבסוף איך אפשר בלי עוגות לשבת חלקן פרווה וחלקן חלביות טעימות ומפתות כמו למשל מתכונים לעוגת שכבות חלבית, עוגת שמרים ושוקולד חלב, עוגת שמנת וביסקוויטים, עוגת שוקולד ועוד.
כל המתכונים מלווים בתצלומים מרהיבים ומלהיבים שעושים חשק להכנס למטבח ולנסות אותם.
הלהיטים הכי גדולים של השפית אביגיל מייזליק מככבים בספר בצורה פשוטה ובחומרי גלם זמינים שאפשר להשיג בכל חנות.
מתכונים שכדאי לאמץ ולפאר בהם את שולחן השבת לטובת כל בני הבית.
אני בחרתי להכין מהספר בשלב הראשון עוגת קראנץ' שוקולד וקרם קוקוס שיצאה מעולה ונחטפה מהר.
מציינת המחברת: "בשבת יש לאוכל טעם אחר, יש לו ריח של גן עדן והוא כל כך טעים, יותר מכל אוכל של מסעדה שאי-פעם טעמתי.
כל המתכונים בספר כשרים וניכר שהושקעה בהם אהבה רבה ורצון טוב.
השפית ועיתונאית המזון אביגיל מייזליק כותבת כעשרים שנה על נושא המזון. היא משמשת כמורה בכירה לאמנות הבישול ופרסמה עד היום ספרי בישול רבים, כולם רבי-מכר שנמכרו בעשרות אלפי עותקים.
תאריך הכנסה לאתר 06/09/2017
"ספר הבישול "פשוט טעים לשבת" מאת השפית ועיתונאית המזון אביגיל מייזליק, הוא ספר שכולו מאכלי שבת מענגים והספר השביעי בסדרת ספרי בישול המאגדת בתוכה מתכונים שכשמם כן הם, פשוטים, טעימים ומשמחים."
,
אין כמו ספר בישול טוב כדי לפתוח את... המשך הביקורת
"ספר הבישול "פשוט טעים לשבת" מאת השפית ועיתונאית המזון אביגיל מייזליק, הוא ספר שכולו מאכלי שבת מענגים והספר השביעי בסדרת ספרי בישול המאגדת בתוכה מתכונים שכשמם כן הם, פשוטים, טעימים ומשמחים."
,
אין כמו ספר בישול טוב כדי לפתוח את התאבון. האמת שמאז שרוב המתכונים זמינים ברשת, אני כמעט ולא קונה ספרי בישול. כששמעתי שיצא ספר בישול חדש הכולל מאכלי שבת מענגים, שמחתי לשים עליו את ידי. הספר הזה בא בול בזמן לחגים הקרבים ובאים. כבודם של בלוגי האוכל במקומם מונח, אך אין כמו ספר בישול הזמין בכל עת. הספר בפורמט גדול וקשיח וכל מתכון מלווה בצילומים מעוררי תאבון. הספר מאגד בתוכו מאכלי שבת, החל ממנות ראשונות וכלה בקינוחים. הספר מחולק למספר חלקים: חלות, סלטים, דגים, עופות ובשרים, תוספות, פינוקי בריאות, קינוחים ועוגות. בין המתכונים אפשר למצוא סלטים, חלות תוצרת בית, תבשילי בשר, עוגות ועוד. המתכונים פשוטים יחסית להכנה (אהבתי שהשפית השתמשה בחומרים זמינים) וחלקם היו מוכרים לי, אך תמיד טוב שיש ספר המאגד את כולם.
בתי הבכורה ואני בחרנו להכין קוגל תפוחי אדמה (ההערה שלוותה למתכון לפיו מדובר בקוגל "אשכנזי לבנבן" קצת צרמה לנו). המתכון קל להכנה, אך חסרים בו הוראות מדודקדות יותר. זו הפעם הראשונה שהכנו קוגל ולכן הוראות מדוייקות (ככמות המלח או איך סוחטים תפו"א) היו מועילות. בסופו של דבר הסתדרנו וסחטנו את הנוזלים מתפוחי האדמה המגורדים בעזרת מגבת. בכל אופן, ראוי היה להוסיף פרט זה למתכון לטובת אלה שחדשים במטבח. כן היה חסר גודל התבנית.
להלן תהליך ההכנה:
בשלב ראשוני קילפנו תפו"א כמצויין במתכון.

לאחר מכן גירדנו את התפו"א וסחטנו מתוכו את המים בעזרת מגבת.

הוספנו ביצים ותיבלנו ושפכנו את התערובת ל 4 תבניות קטנות:

שמנו בתנור:

והקוגל מוכן!

אהבנו את התוצר הסופי ותבנית אחת כבר חוסלה כליל. את המתכון המלא תוכלו למצוא בספר! אהבנו מאד את המתכונים ואת התמונות משובבי העין. אין לי ספק שעוד נעזר בספר רבות. יש בו עוד מתכונים ששמנו עליו עין. אני בהחלט ממליצה על הספר לכל מי שמעוניין לשדרג את המטבח שלו!
בשורה התחתונה: שווה!
"השפית ועיתונאית המזון אביגיל מייזליק כותבת כעשרים שנה על נושא המזון. היא משמשת כמורה בכירה לאמנות הבישול ופרסמה עד היום ספרי בישול רבים, כולם רבי-מכר שנמכרו בעשרות אלפי עותקים."
תמונות:
|
|
איגרת מידע נוריתה
קבלו את החדשות האחרונות מהאתר!
|