|
|
|
אותה האהבה, כמעט |
|
|
|
מס' גולשים שצפו בספר: 3020 |
|
|
"במהלך השנים היא תשאל את עצמה לפעמים מה היה קורה אם. מה היה קורה אם היא לא היתה עומדת ליד אבא שלה באותו יום שישי... אבל מה-היה-קורה-אם שייך לסוג השאלות המתחפרות סביב עצמן. מה שקרה-הוא מה-שקרה. רגע אחד שקופא בזיכרון ומכתיב חיים שלמים."
אותה האהבה, כמעט מגולל את סיפורה של חברות מרה ועצומה, אוהבת ונבגדת, שנפסקת פעמים רבות לאורך השנים- אך אף פעם לא נגמרת.
במרכז הספר היפהפה הזה ניצבות שלוש חברות טובות: בלי, שלומקיצ ונעמה, שהקשרים הסבוכים והגברים שביניהן נפרשים מימי ילדותן ועד לימי נשיותן, משנות ה- 70 ועד ימינו. כמו בדה-ז'ה-וו מכושף יוצרת מירי רוזובסקי זיכרון רוטט בחיות כובשת, שלא ניתן להתנגד לה, וסיפור שיעורר בכם את התחושה שאתם מכירים את דמויותיה בצורה קרובה ואינטימית עד סופו הדרמטי והמטלטל.
בשפה מאופקת אך מרגשת עד רטט מספרת מירי רוזובסקי סיפור ישראלי מאוד ועכשווי מאוד, וכתיבתה נושאת עמה איכות של חוט ברזל - היא עדינה, כמעט דקיקה, אך אם זאת חזקה וחותכת. החוט המשולש שהיא טווה כאן בכישרון רב, לא במהרה יינתק או יישכח מזיכרונכם.
כל האהבה, כמעט, הוא הזמנה לפגוש את מי שהיינו ומי שהפכנו להיות, בספר נוגע ללב ונוקב בו זמנית, שבמרכזו שלוש גיבורות בלתי-נשכחות.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אותה האהבה, כמעט - מירי רוזובסקי
|
|
מס' גולשים שצפו בספר היום: 0 |
תאריך הכנסה לאתר 05/08/2015
זהו ספר על חברות, חברות בין נשים. החברות הזאת סוערת, מרה ומרגשת. החברות לא מוצגת כמושלמת, להפך היא מלאת סודות ולעיתים טינה וקנאה, אבל גם אהבה, חום וחמלה. ... המשך הביקורת
זהו ספר על חברות, חברות בין נשים. החברות הזאת סוערת, מרה ומרגשת. החברות לא מוצגת כמושלמת, להפך היא מלאת סודות ולעיתים טינה וקנאה, אבל גם אהבה, חום וחמלה.
העלילה מתרכזת בשלוש חברות, שלכאורה מתוארות כסטריאוטיפיות: היפה, החכמה והשמנה. עם זאת, הדמויות לא שטוחות, הן מתבגרות, משתנות וכך גם חברותן. הסיפור נפרש לאורך כעשרים שנים מאז היותן של הגיבורות נערות צעירות ועד להפיכתן לנשים בוגרות לצד בני זוג וילדים.
כל פרק בספר מסופר מנקודת מבט של אחת החברות ולעיתים אנחנו מקבלים את אותו סיפור משלוש נקודות מבט שונות ואז אנחנו לומדים שרק ככה אפשר להבין אותו, שאין אמת מוחלטת, אין שחור ולבן, אלא הרבה אפור גם בחיים וגם בחברות.
הספר מתחיל ומסתיים באותו אירוע. אי אפשר להבין אותו עד שלא קוראים את כל הספר, למרות שלקראת סוף הספר בהחלט אפשר, במבט לאחור, להבין כי משהו הולך לקרות, משהו יתפוצץ שם.
היה לי קשה להניח את הספר הזה מידי, היו חלקים רבים כל כך שנגעו בי, עד כדי כך שלפעמים חשתי כאב פיזי של הזדהות, בעיקר עם אחת הגיבורות.
לדעתי, הספר ידבר יותר לנשים (אם כי אולי אני לגמרי תועה), כי הוא מתאר חוויות שרובנו עברנו או נעבור. את חווית הלידה, אמהות ויחסים עם בני זוג וחברות הכי טובות.
ואסיים באחד הציטוטים שאהבתי: "אומרים שבארץ אין סתיו. איפה, איפה העלים האמריקאיים האדומים המכסים את האדמה במצע יפיפה ומבטיח של חום שנמס? איפה, איפה הרוח האירופית הקרה והנחושה שמבטיחה שלגים רחוקים ונופים קפואים? לא אצלנו. אבל מי שאומר את זה לא באמת יודע מה הוא אומר. מי שאומר את זה לא עבר סתיו שימיו מתחלפים מקור לחום, בהינף אפצ´י של ילדה קטנה שכל יומיים נהיית חולה, וכל שני לילות עולה לה החום, וכשהחום שלה עולה, אז הוא עולה. הבדידות הזאת עם ילדה קטנה שכל הזמן חולה, והפחד הזה בלילות, כשהמדחום מאיים להתפקע, והנשימות שלה מהירות כל כך ומאיימות כל כך."
תאריך הכנסה לאתר 05/03/2013
הרומן החדש של מירי רוזובסקי מספר את סיפורה של משפחה אחת- האב חומי, האם רותי, והילדים ערן ותמר. חומי, בן לניצולי שואה, התייתם מאביו בגיל צעיר, וגדל עם אמו, אשה דכאונית ומרת נפש, המצלקת את נפש בנה באופן חסר תקנה. חייו משתנים כאשר הוא נשלח לקיבוץ, שם מאמצים אותו יעקב וצילה, הוריה... המשך הביקורת
הרומן החדש של מירי רוזובסקי מספר את סיפורה של משפחה אחת- האב חומי, האם רותי, והילדים ערן ותמר. חומי, בן לניצולי שואה, התייתם מאביו בגיל צעיר, וגדל עם אמו, אשה דכאונית ומרת נפש, המצלקת את נפש בנה באופן חסר תקנה. חייו משתנים כאשר הוא נשלח לקיבוץ, שם מאמצים אותו יעקב וצילה, הוריה של רותי. רותי וחומי מתחתנים ועוברים לגור בירושלים. אחרי מאמצים, נולדים להם שני ילדים. חיי המשפחה, שכלל לא ברור שחומי רצה בהם מלכתחילה, וממילא לא היו מאושרים, נכנסים לשגרה אפרורית. חומי מרגיש שחייו מתבזבזים. שהוא אף פעם לא הלך אחרי ליבו. לא אהב. יום אחד הוא פוגש את אנה, מתאהב בה, ונוסע אחריה לארגנטינה. הוא נוטש את רותי ואת ילדיו, שגדלים ללא אב ועם אם שבקושי מתפקדת.
הספר מתאר בעיקר את התבגרותם ומהלך חייהם של ערן ותמר. דור שני לנטישה ואומללות. דור שני לרצון נואש להרגיש שייכים ואהובים, גם במחיר של מחיקה עצמית, וחיי הדחקה והכחשה. לאחר כמה מערכות יחסים כושלות, תמר מתחתנת, כמעט במקרה, עם יואב, סופר מפורסם אך בן אדם מוגבל רגשית, אגוצנטרי, ואכזרי, שטרם ניתק מסינרה של אמו השתלטנית. גם ערן מתחתן. נולדים ילדים – במיוחד ברגעי משבר מפחידים במיוחד בחיי הנישואין (מסתבר שאנשים באמת עושים את זה...). ויש עוד כמה תפניות מפתיעות בעלילה, אבל לא אגלה (אם כי רוזובסקי עצמה לא ממש מנסה לשמר איזה מתח עלילתי, ומפזרת ביד נדיבה רמזים לעתיד לבוא. סגנון שאותי קצת מעצבן).
אהבתי מאד את ספריה הקודמים של רוזובסקי. גם הספר הזה כתוב בכישרון רב. משפטים מדויקים, שפה צלולה, מרגשת. גם האווירה רוזובסקאית- מועקה ועצב הם הרגשות המובילים, והנושאים המרכזיים הם המשפחה המתפוררת והיחסים העכורים בה. הניסיון הנואש להגשים איזה חלום של משפחה מאושרת, אך ללא היכולת והכישורים הנחוצים לצורך כך. וכל זה לצד הניסיונות הנואשים להסתיר, להדחיק, ולהכחיש, מפני אחרים, ובעיקר מפני העצמי, שזה לא זה. ממש לא זה.
אבל לטעמי הספר הזה פחות טוב מהקודמים, ובסופו של דבר מאכזב. הדמויות לא מספיק אמינות. תמר מדחיקה את כל מה שלא טוב בחייה, ומבליגה על פגיעות חוזרות ונשנות בה, לאורך חמש מאות עמודים. גם הקורא הסבלן, והקוראת הסבלנית אולי אף יותר, עשוי לגלות קוצר רוח לנוכח הפסיביות המהממת הזאת. גם אחיה מוצא עצמו נגרר ונסחב אחרי המאורעות. הפסיביים בספר פסיביים מאד. הרעים (בעיקר יואב ואמו) – רעים מאד. הילד הבעייתי- טוב לב עד מאד. ובסוף היחיד שאומר את האמת זה האיש המבוגר והעייף, שכבר אין לו מה להפסיד. זה קצת יותר מדי קלישאתי, וכשזה נמשך כל כך הרבה, אפילו מייגע.
ועדיין, זאת מירי רוזובסקי. ויש בספר קטעים נפלאים ותובנות עמוקות ומשפטים קולעים. ואביא אחד, שהוא גם עצוב וגם מצחיק וגם מבהיר עד כמה הדמויות שבספר עסוקות בבריחה מהאמת הלא נעימה: "לפעמים אדם, חד וחכם ככל שיהיה, לא יכול להדביק את מהירות המחשבה ועומק הכנות של אדם אחר, אולי פחות חכם, פחות מבריק, פחות מרשים כשלעצמו- אבל קצת יותר שיכור" [239].
תאריך הכנסה לאתר 05/03/2013
חייהן של שלוש נערות במהלך התבגרותן והפיכתך לנשים בשלות. שלוש הנשים הללו נפגשות ונעות על ציר אחד: גברים. אנחנו נכנסים לעולמן של הבחורות דרך חייה של בלי (ענבל) אשר גדלה בצמוד לאורי, חבר ילדותה. חברו של אורי - יורם, מצרף לחברות שלהם את שלומציק (שלומציון) ואחר כך,... המשך הביקורת
חייהן של שלוש נערות במהלך התבגרותן והפיכתך לנשים בשלות. שלוש הנשים הללו נפגשות ונעות על ציר אחד: גברים. אנחנו נכנסים לעולמן של הבחורות דרך חייה של בלי (ענבל) אשר גדלה בצמוד לאורי, חבר ילדותה. חברו של אורי - יורם, מצרף לחברות שלהם את שלומציק (שלומציון) ואחר כך, מצטרפת נעמה, בת קיבוץ אשר אביה מרכז את פעילות הגרעין של בני שכבתם.
עלילת הספר מתארת את ירושלים של שנות השבעים, זו שילדיה שלמדו ברנה קסן נבחרו לככב בסדרת הילדים ריצ'רץ'. אותה ירושלים של פעם בה התקיימה הפגנת השמאל בה נהרג אמיל גרינצוויג. מחברת הספר שוזרת לתוך סיפורה, שהחל בשנות השבעים והתקדם הלאה עם התבגרותן של הנערות, את מה שעבר על הארץ באותן שנים. המעבר ממדינה שליבתה בטחונית ובטוחה בעצמה, לאומה שסועה שרכיביה מתרחקים זה מזה לקצוות מנוגדים.
בני החבורה הזו מתפרשים על כל קצות הקשת הפוליטית, אחד משתלב בפוליטיקה, אחר חוזר בתשובה והופך לאביהם של נוער הגבעות, והבנות בתווך נישאות על גלי הפעילות של אהוביהן, עד שהן מתעוררות.
ספר קולח, אשר בדן בנשיות ישראלית כפי שהתקיימה בקרב האוכלוסיה שחיה בו בעשורים הקודמים. אם אתם אוהבים לקרוא ספרות עברית, תהנו מן הספר הזה.
|
|
איגרת מידע נוריתה
קבלו את החדשות האחרונות מהאתר!
|