כעת גולשים באתר: 340
מספר הספרים באתר: 13,252
מספר הביקורות באתר: 25,532
נעיצת ספר באתר נוריתה
פרסום באתר נוריתה

ז'אנר - תזונה ובישול

תזונה ובישול - נוריתה ביקורות והמלצות על ספרים

עמודים

ממולאים של השף רפי כהן (מסעדת 'רפאל') יוצא לאור אחרי ספרו הקודם 'סלטים', שהיה רב־מכר וזכה לשבחים רבים.
 
המבחר הגדול של מתכוני הממולאים בספר זה מבוסס על מקורות הבישול של רפי כהן, החל במטבחה הביתי של סבתו הירושלמית עזיזה ועד מטבחי העילית הצרפתיים שעבד בהם, ועל ניסיונו העשיר והידע הרב שצבר במרוצת השנים. המתכונים נשענים על כללים, מסורות וטכניקות בישול של קהילות רבות ושונות, אבל כולם עברו את מבחן הטעם האישי והמשובח של כהן. 
 

"אסלי" הוא ספר שמציג את נפלאות המטבח הבדואי הגלילי במתכונים פשוטים וברורים ממרכיבים זמינים לכול. המתכונים מתבססים על חומרי גלם עונתיים טריים ועל צמחי מאכל שגדלים בר.

סיפורם של יעקב ואתי מורד הוא סיפור שמתאר את “פרי היצירה”, היקב, ההישרדות במעברה והכמיהה לבית – ואת האהבה ששמורה רק למעטים.

כבר שלושים שנה מטביעים האחים יורם וארי ירזין את חותמם בעולם המסעדנות הישראלי, והם מהווים אי של יציבות בעולם הקולינרי בו מסעדות נפתחות ונסגרות חדשות לבקרים. באמתחתם שורה ארוכה של מסעדות מצליחות שהפכו למותגים בנוף הישראלי, ביניהם צ'ימיצ'ננגה, עד העצם, בירנבאום ומנדלבאום, טוני וספה, מגזינו, טקאריה ועוד.

הזמנתם את כל המשפחה לליל הסדר? רוצים לארח בקלות בחול המועד? מתלבטים מה למרוח על המצות או מה להכין מכל אלה שלא חוסלו בחג?

בין אם הם מסודרים באדניות, צומחים בארוגות השדה או הגינה, או גדלים פרא בנופים הפתוחים או בשולי הדרך, ובין אם הם מחכים לנו טריים או יבשים בחנויות הירק והתבלין, לצמחים שסביבנו שפע של סגולות ותועלת לבריאות. 

ספר הבישול "פשוט טעים לחגים" מאת השפית ועיתונאית המזון אביגיל מייזליק, בהוצאת "דני ספרים" ובהוצאת "מייזליק", הוא הספר השישי בסדרת ספרי בישול המאגדת בתוכה מתכונים שכשמם כן הם, פשוטים, טעימים ומשמחים.

 

הזמנתם את כל המשפחה לערב ראש השנה? מתלבטים מה להכין לארוחה המפסקת של יום כיפור? רוצים לתקתק ארוחה קלה לנשנוש בסוכה? ואולי בא לכם לרענן את קולקציית המנות בערב שמחת תורה?

הספר שי-לי מבשלת חגי תשרי הוא בדיוק מה שאתם מחפשים כדי לצלוח את החגים עם יותר מ-40 מתכונים מצוינים וקלים להכנה: סלטים צבעוניים, מאפים מתוקים ומלוחים, מנות ראשונות מפתיעות, עיקריות מרשימות, תבשילים מנחמים, תוספות בריאות, מנות צמחוניות וטבעוניות, עוגות נפלאות וקינוחים משגעים.

דוחול ספדי, הבעלים והשף של מסעדת "דיאנא" הנצרתית, דור שישי בעיר הגלילית, דור שני במטבח המקצועי ובן לשושלת בשלנים ובשלניות, הידועה בכישוריה הקולינריים ובאוכל המשובח שעולה על שולחנה.

מיכל וקסמן, בשלנית וכותבת אוכל, מחברת רבי המכר "טעמים ראשונים", "ארוחת ילדים" ו"בואו לאכול". בעלת הבלוג הפופולרי "בואו לאכול" וטור שבועי בערוץ האוכל של ynet.

 

מאז שאני זוכרת את עצמי בישלתי.
לא משנה מה: אוכל, מילים, ריבים. המוטו שלי בחיים הוא "חיה ותן לבחוש".
הספר הזה הוא בחישות. בקערות מגרות, בין אנשים מתגרים – זה הטעם.
תמצאו כאן סיפורים וסירים המפארים את היומיום שלי, ובעיקר אוכל לכל המשפחה, אוכל פשוט וטעים עם טריקים קטנים למאכלים גדולים.
העניין הוא שבישול חייב להיות קל קל קל, כי החיים מסובכים מספיק.
אין יום בלי סיר, וכשאני חושבת על זה, אין יום בלי סיפור, רק צריך לדעת לתפוס אותו בזמן. וכמעט כולם כאן.

עמודים

איגרת מידע נוריתה

קבלו את החדשות האחרונות מהאתר!

נוריתה – אתר על ספרים, ספרות ובעיקר ביקורות על ספרים. אוהבי הספרות והקריאה ימצאו המלצות על ספרים, מידע על ספרים חדשים, שפע של ספרים לנוער, ספרים לילדים, ספרי מתח, ספרי בישול, כתבי עת ועוד...
נורית וייסמן ת"ד 733 ערד 8910602 | [email protected] | עיצוב ובניית האתר בדרופל סטודיו VITI