ספר ילדים טוב, מצליח לדבר גם להורה וגם לילד, ו'הרשימה הקובעת' של מירון איזקסון בהחלט נכלל בקטגוריה הזו.
אברהם הוא ילד בכיתה ו', אבל חוץ מהמחנכת שלו ונילי, החברה שלו שקוראת לו אב אב, כולם קוראים לו אבי. זו השנה הרביעית שלכיתה שלו יש אותה מחנכת והיא הטילה עליהם משימה: לכתוב לה מכתב. זהו, היא לא ציינה מה צריך להיות בו, ואבי החליט להכניס לתוכו את "הרשימה הקובעת" "עשרה דברים (בערך) שמהם אוכל לחשוב את כל המחשבות האחרות.כמו היסודות של החומרים בטבע (שעליהם קראתי השנה) או כמו צבעים. אחר כך אפשר לערבב ולבנות ואפילו להרוס. אבל אני מוכרח להגיע לעיקרים. "(עמ' 12)
לתוך המכתב הוא מכניס את החלומות שלו, אלו מהלילה ואלו הנוגעים לעתיד. דרך המילים שהוא מעלה על הכתב והנסיון שלו למצוא את עשרת הדברים העיקריים, הוא מנסה לפענח את העולם הסובב אותו. הוא בוחן מושגים מוסכמים כמו מספרים, אבל גם תופעות שקיימות בעולם והוא חושב שאולי יש להן הסבר: דברים שנמצאים ביותר ממקום אחד (מה שיכול להסביר איך מה שהולך לאיבוד נמצא דווקא במקום הכי פחות צפוי), העובדה שיש אנשים שנוהגים ללכת יחד כשהם תמיד בצד קבוע (הגבר מימין לאישה או להיפך) ועוד. הוא תוהה גם על הקביעות של ומכונות ומכשירים והקול שלו שמתחלף.
אבי מספר לה במכתב גם על נילי החברה שלו ומה שהיא חושבת על המכתב שהוא כותב (כמובן שאת החלקים שנוגעים אליה הוא לא מראה לה) הוא מספר על ההורים שלו, שהיא כבר מכירה, על חיפוש אחר האב הנעלם של אימו, חוש ההומור של אביו, ותוהה על העובדה כי הוא בן יחיד - אף כי הרבה זמן לא שאל אותם מה הסיבה לכך.
ופונה אליה ישירות בטון אישי ומבקש יחס מועדף, פשוט כך.
המחבר מצליח להיות נאמן לעולמו הפנימי של ילד על סיפו של גיל ההתבגרות. כמו כל ילד גם הוא מנסה להסביר לעצמו את העולם בתוכו הוא חי, וכמי שנמצא על ספה של הבגרות הוא עושה זאת בכלים שרכש במהלך חייו. לצד כנות ילדותית ושובת לב בתיאור חוויות היום יום שלו, הוא מנסה ליצור תיאוריות רחבות על מהותם של דברים, לתוכם יוכל לשבץ בבטחה את כל האירועים שחווה עד כה ואת אלו שהוא עתיד לחוות.
יש חן עצום בדרך בה מתאר איזקסון את אבי, אשר לצד הנסיון שלו ליצור תבניות וכללים המתאימים לעולם המבוגרים כפי שהוא אמור להיות לתפיסתו, צצות שוב ושוב נקודות ההשקה של המבנים שיצר עם חייו היום יומיים שעדין שייכים במלואים לעולם הילדות.
את הספר מלוים איורים הנפלאים של דני קרמן - מאייר וסטיריקן שאייר עד היום מאות ספרי ילדים ונוער וכותב מאייר גם ספרים משלו. הספר הנתון בכריכה קשה מעוצב כאלבום יפהפה, על דפים קשיחים וחלקים למגע נפרשים צמדי העמודים הטומנים בחובם לצד טקסט בצד הימני קבוצת איורים בצידם השמאלי, המתפרסת על רקע אחיד ומתרגמת אותו לתמונות. כל נושא בו דן הילד אברהם נפרש לדוגאות ספורדיות המונחות זו לצד זו בטכניקה המדמה עבודת קולאז'. על רקע משטח או צבע מסוים, נפרשים איורים נפרדים המתכתבים אלו עם אלו ועם הנושא המרכזי. האיורים של דני קרמן צבעוניים ומלאי הומור, בחלקו מילולי.
מדובר בספר שהוא חוויה ויזואלית וטקסטואלית רגישה ומענגת, המומלצת בחום לילדים על סיפה של הבגרות ולהוריהם.