יש לי ספרייה שלמה של ספרי בישול. אני קוראת בהם כמו בספר רגיל. (לידם עומדים בכבוד רב גם הרבה ספרי דיאטה).
יש לי גם ספרי בישול לילדים.
אבל ספר כמו הספר הזה, טרם נתקלתי.
הספר מתחיל בפרק של עצות קטנות מידידה, ממשיך ב 4 עונות השנה ומסתיים ביום הולדת.
לספר יש מספר מטרות.
להעסיק ילדים.
קשר הורים ילדים
ללמוד לבשל במנות קטנות
לבשל כך שילדים יאהבו לאכול.
הספר הותאם על ידי מחברת לארץ הוא אף כשר.
מתחילים בסתיו .
פירות הסתיו : אגס, גויאבה, חבוש, מנגו, קיווי, רימון, תאנה, תמר, תפוח.
ירקות הסתיו : אספרגוס, ארטישוק ירושלמי, בטטה, בצל, גזר, דלעת, חציל, סלק, פלפל, קישוא, תפוח אדמה.
מה מזכיר לכם סתיו? נכון ששלכת? אז למה לא לעשות עלים מ....שוקולד.
בסתיו גם חוזרים ללמוד, אז אין יותר כיף מאשר לאפות....קלמר וסרגל, עפרונות ומד זווית.
ראש השנה? זאת הזדמנות לעשות אונית מפרש, כאשר הבסיס הוא רבע תפוח, והמפרש משולש של עוגת דבש.
אני זוכרת, כאשר הייתי קטנה, עוגה שהתייבשה, לא היינו זורקים, כי אם הופכים אותה לנקניק משוקולד. והנה נזכרתי בנקניק זה בעמוד 62.
את הסתיו מסיימים עם מספר שייקים טעימים כמו שייק אננס, שייק אבוקדו ו...שייק איך שמתחשק.
נגמר הסתיו, הגיע חורף.
פירות החורף : אבוקדו, אגס, אפרסמון, אשכולית, בננה, לימון, מנדרינה, קיווי, קלמנטינה, ריבס, תות שדה, תפוז
ירקות החורף : אנדיב, אספרגוס, אפוה שלג, ארטישוק ירושלמי, בטטה, בצל, ברוקולי, גזר, דלעת, חמציץ, חסה ועלים ירוקים, כרוב, כרוב אדום, כרוב ניצנים, כרובית, כרישה, לפת, מנגולד, סלק, סלרי, פלפל, צנונית, שומר, שעועית ירוקה, תפוח אדמה, תרד.
אז מה נכין מהם?
אפשר מקליפות קלמנטימה לעשות ...יער כתום. מחצאי משמשים, עוגה וגלילות תצא חנוכיה יפה וטעימה, חביתיות עם מרשמלו מומס נראה יפה וטעים. מה דעתכם על פסטה...וורודה? לאמא נכין זר פרחים מ....ירקות. לאמיצים שבנו אפשר להכין סלט פירות וג'וקים או סלסלה של נחשים, או אפילו גולגולת עם שיני כסף.
ואז מגיע האביב.
פירות האביב : אבוקדו, אננס, שסק, שקדים ירוקים, תות שדה.
ירקות האביב : אספרגוס, אופנת הגינה, ארטישוק, בטטה, בצל, בצל סגול, גזר, דלעת, חסה ועלים ירוקים, סלרי, פול ירוק, פלפל, צנונית, קישוא, תפוח אדמה.
את האביב פותחים עם מילשייקים – גלידה, פטל קפוא, נוטלה, בננה, סירופ.
כל מיני ביצים בכל מיני צורות. חביתות וחביתיות.
באביבה "חוגגים" את 1 באפריל, אז אפשר להכין אוכל בתחפושת. למשל משמשים בשמנת – שנראים כמן ביצת עין, או מקלות של תפוחי עץ עם ריבה אדומה – כאילו זה צ'יפס עם קטשופ.
ואז מגיע קיץ
פירות קיץ : אבטיח, אוכמניות, אננס, אפרסק, דובדבנים, ליצ'י, מלון, מנגו, משמש, נקטרינה, סברס, ענבים, פטל, פטל שחור, פסיפלורה, שזיף, תאנה.
ירקות קיץ: בטטה, במיה, בצל, בצל סגול, גזר, דלעת, חציל, לוביה מלפפון, עגבנייה, פלפל, קישוא, שעועית ירוקה, תירס, תפוח אדמה.
ומירקות האלה כיף להכין מקלות ומטבלים, מגבינה ועגבנייה אפשר להכין פיצה, ברוסקטה.
בקיץ חם, אז יש הרבה מאכלים שלא צריך לבשל אותם וכמובן גלידה , כל מיני גלידה.
ובסוף הספר – דברים מדהימים ליום הולדת.
כמו כל הספרים של ההוצאה, הספר הזה מאד מוקפד (יש בו אפילו 2 סרטים צבעוניים כסימניות), מאד אסטטי, דפים עבים.
תענוג אמתי. ממליצה מאד.
וכמו שהתחלתי, כך גם אסיים, עוד לא ראיתי ספר בישול כזה.
ו.... מי אמר שבאוכל לא משחקים?