10 צמחים זוכים לסיפור מכונן בספר הנוכחי, כל סיפור כזה, נשען על מקורות קודמים, חלקם עממיים (ישראלים, יוונים ואחרים) ואחרים הופיעו בכתובים העבריים. ינץ לוי מכנס בספר הנוכחי סיפורים שנקשרו לעשרה צמחים אופיינים לארץ ישראל ובסיומו של כל סיפור כזה הוא מצרף 'תעודת זהות בוטנית' ובה לצד איור של הצמח, שמסייע בזיהוי בטבע, מופיע מידע הכולל גם את איזורי הארץ בהם הוא גדל.
הסיפור הראשון שפותח את האסופה הוא 'שלמה המלך מחפש כתר' והוא מבוסס על סיפורו של זאב וילנאי, גיאוגרף והיסטוריון ישראלי שכתב ספרים, מאמרים ומחקרים רבים בנושא ארץ ישראל, הדריך סיורים רבים בארץ והרצה על הטבע בארץ.
שלמה המלך מחפש דוגמא לכתר חדש שהוא רוצה ליצור לעצמו, הוא יודע ששום יצירה פרי דמיונו של האדם לא תוכל להתעלות על יופיו של הטבע ומחליט לחפש בין הפרחים בארץ ישראל את זה שיויפיו הוא הרב ביותר. הוא מודיע על קיום תחרות יופי בין הפרחים ומציין כי הזוכה יעבור להתגורר בארמונו והכתר המלכותי יעוצב בצורתו. כל הפרחים נרגשים ומתכוננים לתחרות והכלנית, שבטוחה שהיא היפה מכולן מתגאה בניצחונה הבטוח. היא מתרברבת בפני רקפת ומסבירה לה מדוע היא עדיפה על פניה, וזו מתכנסת בעצמה ומחליטה לא להופיע ביום התחרות. כששלמה המלך מגיע ליער ביום הנכסף הדברים מתגלגלים אחרת.....
סיפור נוסף המופיע בספר הוא 'כשנרקיסוס סוף סוף התאהב" והוא מבוסס על המיתולוגיה היוונית. נרקיסוס היה התינוק הכי יפה בעולם, אימו שחששה שיופיו הרב מסמל חסרון במידות אחרות נועצה עם חוזה עתידות שיעץ לה למנוע ממנו להיות חשוף ליופיו. התינוק גדל והיה לעלם יפהפה שכל רואיו, נשים וגברים כאחד, התאהבו בו. נרקיסוס שמעולם לא ראה את עצמו לא הבין את התלהבותם ולא החזיר להם אהבה. המאוכזבים הרבים איחלו לו להתאכזב בעצמו ואחת האלות, ארטימיס, שמעה את תחינתם והחליטה להענות לה. במי יתאהב נרקיסוס? ומי לא יחזיר לו אהבה? בשביל לדעת מה פתרון התעלומה תצטרכו לקרוא את הספר.
הסיפור המסיים את האסופה הינו 'הסבא והסביון' המובסס על סיפורו של לוין קיפניס, סופר ומשורר ילדים ישראלי שאחד המוכרים בניהם הוא 'אליעזר והגזר'.
מכל הסיפורים בספר סיפור זה, הסיפור האחרון, הוא הישראלי ביותר במהותו והשלם ביותר בקריאה. הוא מספר על זקן ערירי שהתגורר בצריף ונהג לשבת בין הערביים בפתחו ולדבר אל פרח הסביון שצמח בגינתו. הוא סיפור לו סיפורים ישנים שנדמה כי איש לא זוכר אם קרו באמת. והסביון? הוא היה מאזין להם בדממה. ילדים שעברו שם במקרה וראו את הזקן משוחח תהו עם מי הוא מדבר, ומשעמדו להקשיב לדבריו מצאו עצמם מרותקים לסיפוריו. כשסיים הזקן לספר עם רדת החושך ונכנס לצריפו חזרו לביתם. למחרת חזר הדבר על עצמו ואחת הילדות שאלה את הזקן למי הוא מספר את סיפוריו. הזקן הופתע מפנייתה אך השיב לה ארוכות. מה ענה הזקן? מה יעלה בגורל סיפוריו? בכדי לדעת כל זאת תצטרכו לקרוא את הסיפור בעצמכם.
הספר מלווה באיוריה הצבעוניים של ליאורה גרוסמן, ילידת ליטא שעלתה לארץ בגיל 5. היא סיימה את לימודיה בבצלאל הירושלמי בשנת 1991 והחלה את דרכה המקצועית כמאיירת טורי האוכל השבועיים של נירה רוסו בעיתון הארץ. עד היום איירה כחמישים ספרי ילדים.
הרעיון שעומד בבסיסו של הספר מבורך. הספר המקורי שיצא מצליח לאגד את הסיפורים בזכות סיפור מקדים העוסק בדמותו של איש היער, שהיא דמות המספר בספר.