|
|
|
הכוכבים הם הילדים של הירח |
|
|
|
מס' גולשים שצפו בספר: 3540 |
|
|
הָיִיתִי הַיֶּלֶד הֲכִי קָטָן בַּכִּתָּה
הֲכִי קָטָן בַּשִּׁעוּר
וַהֲכִי קָטָן בַּהַפְסָקָה.
אֲנִי שׁוֹכֵב בַּמִּטָּה וְרוֹאֶה מֵהַחַלּוֹן
אֶת הַיָּרֵחַ מְנַשֵּׁק אֶת הַכּוֹכָב הָרִאשׁוֹן.
מֵרָחוֹק אֲנִי שׁוֹמֵעַ תַּן מִתְיַפֵּחַ,
מִקָּרוֹב אֲנִי רוֹאֶה אֶת הַשֶּׁמֶשׁ נִרְדָּם,
הַכּוֹכָבִים הֵם הַיְּלָדִים שֶׁל הַיָּרֵחַ
וְהַשֶּׁמֶשׁ הִיא הָאוֹר שֶׁל הָעוֹלָם.
יְהוֹנָתָן גֶּפֶן הָיָה אַבָּא צָעִיר כְּשֶׁכָּתַב אֶת הַכּוֹכָבִים הֵם הַיְּלָדִים שֶׁל הַיָּרֵחַ. שְׁלוֹשִׁים שָׁנִים חָלְפוּ מֵאָז רָאָה אוֹר סֵפֶר הַשִּׁירִים הַיָּפֶה הַזֶּה, וְהוֹצָאַת דְּבִיר חוֹגֶגֶת אֶת הַתַּאֲרִיךְ הֶעָגֹל בְּמַהֲדוּרָה חֲדָשָׁה לְיַלְדֵי הַמֵּאָה הָעֶשְׂרִים וְאַחַת.
מִי זֶה מוֹשֵׁךְ בַּצַּמּוֹת שֶׁל יָעֵל?
מִי הַקָּטָן שֶׁתָּמִיד מְחַבֵּל?
זֶהוּ חַיִּים, חַיִּים הַשּׁוֹבָב,
וְכָל הַכְּתָמִים
שֶׁל עֵמֶק יִזְרְעֶאל
רְקוּמִים עַל חֻלְצוֹתָיו.
מתוך ההקדמה של יהונתן למהדורה החדשה:
"הייתי אבא צעיר וכתבתי שירים. שתבינו, כשהייתי בן עשרים ושלוש וכתבתי את הספר הזה שאתם מחזיקים עכשיו, כבר נולדה הבת הבכורה שלי שקראנו לה שירה, בלי לדעת שיום אחד גם היא תכתוב שירים ויהיו בהם הרבה ירח והרבה כוכבים."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הכוכבים הם הילדים של הירח - יהונתן גפן
|
|
מס' גולשים שצפו בספר היום: 2 |
תאריך הכנסה לאתר 05/06/2016
בפתח השנה האזרחית החדשה, כמו בפתח כל שנה אזרחית אני מחפשת להיזכר בעברי ולהתרפק על הנוסטלגיה והפרטים הקטנים והמיוחדים שעיצבו אותי כאדם.
ללא ספק, התוצרים שלי היום, בכל תחום, נובעים מהספרים שקראתי כילדה והדמיון הפורה ש"אחזתי" במחשבתי.
הדמיון והיצירתיות היוו עבורי גלגלי הצלה בלתי... המשך הביקורת
בפתח השנה האזרחית החדשה, כמו בפתח כל שנה אזרחית אני מחפשת להיזכר בעברי ולהתרפק על הנוסטלגיה והפרטים הקטנים והמיוחדים שעיצבו אותי כאדם.
ללא ספק, התוצרים שלי היום, בכל תחום, נובעים מהספרים שקראתי כילדה והדמיון הפורה ש"אחזתי" במחשבתי.
הדמיון והיצירתיות היוו עבורי גלגלי הצלה בלתי רגילים בתקופות חיים טובות יותר ובתקופות חיים טובות פחות.
בפתח שנת 2016, מתקדמים קדימה וצועדים אל העתיד ויחד עם זאת נזכרים בשבילי הדרך שהלכנו בהם...כל אחד והשביל שלו.
בטרם היום נגמר, מרגישה חובה להמליץ מכל הלב על הספר "הכוכבים הם הילדים של הירח" שהוא ספר קלאסיקה לילדים, אשר נכתב על ידי יהונתן גפן, לפני יותר משלושה עשורים, עבור ילדים. איורים : נורית גפן-בצר, הוצאת כנרת, זמורה- ביתן, דביר.(הוצאה מחודשת יצאה לפני יותר משנה)
סיפורי שיר הנוגעים בכל תחומי חייהם של הילדים, בדרך הומוריסטית ואותנטית. התבוננות משעשעת על החיים במיטבם. גאון ספרותי אחד כתב ואנחנו נהנים כבר שנים. האיורים בלתי נשכחים ונחרטים בזכרון לנצח.
סיפור שיר אחד מתוך הספר, אהוב עליי במיוחד ומלווה אותי תמיד:
כשם הספר כך השיר : "הכוכבים הם הילדים של הירח".
קטע מתוך השיר:
"הכוכבים הם הילדים של הירח
ולפנים הם גרו יחד בבית גדול ושמח.
גרו בבית שמח מאוד
עד שגדלו ויצאו לעבוד.
מאז בכל לילה הם מאירים למטה,
ורק בבוקר חוזרים הביתה.
ואבא ירח מביט אליהם,
מלטף את זקנו הצהוב ונואם:..."
זכרו! ילדינו נוצצים ככוכבים! כוכבים עולים! והירח מאיר עליהם ועלינו כל לילה וגם הלילה הזה! ומברך אותנו ברכת הצלחה לשפע וטוב ובעיקר לאהוב!
מאחלת לכולם שנת 2016 טובה ומאוזנת, יצירתית ופורצת דרך, שנה של פשטות מנצחת, של חיים מלאי שמחה, של חברויות אמת ושל משפחתיות!
באהבה
שרית
תאריך הכנסה לאתר 09/01/2015
הכוכבים הם הילדים של הירח- יהונתן גפן ... המשך הביקורת
הכוכבים הם הילדים של הירח- יהונתן גפן הכבש הששה עשר- יהונתן גפן
העלילה בשני משפטים - מבחר שירים וסיפורים של יהונתן גפן.
את הכבש הששה עשר אין באמת צורך להציג. אין מישהו שלא מכיר את השירים. לפני כ4 שנים החליטו ב כנרת זמורה דביר להוציא את השירים, יחד עם עוד כמה סיפורים קצרים ושירים נוספים שלא היו בדיסק המקורי, בספר, עד כמה שאני יודע, הספר מעולם לא יצא לפני כן בפורמט כזה (עריכה: מסתבר שיש גרסאות קודמות לספר, איני יודע אם יש הבדלים בין הגרסה הזו לגרסאות הקודמות). עם (הרבה) דחיפה מצידי, שמת על הדיסק, הספר הפך לאחד הפופלרים בבית שלנו, ממש אוהבים לשמוע ממנו את השירים,גם בהקראה וגם בשירה. שירי נונסנס, שירים "רצינים" ובעיקר שירים שעושים טוב, הרבה טוב, גם למבוגרים וגם לילדים- איך שיר נולד, אני כבר לא תינוק, הילדה הכי יפה, ריח של שוקולד, האיש עם השערות ועוד ועוד. תענוג- וספר חובה בכל בית לדעתי.
לצידו על המדף נוסף עכשיו ספר שמח, שאני נדלקתי לגמרי שראיתי אותו, עוד שירים של יהונתן גפן! לא ידעתי, אבל מסתבר שזהו ספר שיצא כבר לפני 30 שנה, שיהונתן גפן היה בן 23, ורק שירה נולדה אז, והוא כתב שירים פשוט מקסימים! (כל זה מעמוד הקדמה מקסים שחיבר יהונתן היום), אני מניח שמה שדרבן את ההוצאה להוציא את הספר עכשיו הוא שחוק הספרים לא תופס עליו, אבל אנחנו הרווחנו כאן מכל הכיוונים. בניגוד ל"הכבש" שבו יש גם שירי נונסנס רוב השירים כאן הם שירים "רצינים" שפשוט מעבירים את החוויות של הילדים, מכל מיני דברים, בעינים של הילד והם פשוט מעבירים את החוויה בצורה מדליקה. יש בו הרבה שירים שמכולם היחיד שהכרתי הוא "הילד הכי קטן בכיתה" אבל כולם מקסימים ונהדרים, אם כי, כמו ב"הכבש" לפעמים צריכים קצת "תרגום" בשביל הילדים של היום, שלא כולם מכירים חלק מהנושאים שבספר, אבל אפשר רגע לעצור ולהסביר, ובסך בכל הם יהנו מאוד מהספר הזה, ואני חושב ששני הספרים יחד משלימים זה את זה ויוצרים חויה קסומה ומיוחדת לילדים, שלא הרבה סופרים ומשוררים יודעים לעשות, להכנס לעינים שלהם ולתאר חוויות יום יום בדיוק כפי שהם חווים אותה.
שורה תחתונה- כדאי! מאוד!
תאריך הכנסה לאתר 24/12/2014
זהו ספר של שירים שעדיין לא נס ליחם.
אביא לפניכם את השיר: "הייתי הילד הכי קטן בכיתה".
"הייתי הילד הכי קטן בכיתה
הכי קטן בשיעור
והכי קטן בהפסקה.
בסוף השנה
כשהיו מצלמים
אני הנמוך,
תמיד עומד בסוף
על ארגז הפוך.
"הילדים הגבוהים עומדים בשורה... המשך הביקורת
זהו ספר של שירים שעדיין לא נס ליחם.
אביא לפניכם את השיר: "הייתי הילד הכי קטן בכיתה".
"הייתי הילד הכי קטן בכיתה
הכי קטן בשיעור
והכי קטן בהפסקה.
בסוף השנה
כשהיו מצלמים
אני הנמוך,
תמיד עומד בסוף
על ארגז הפוך.
"הילדים הגבוהים עומדים בשורה
ופתאם - אני מטר ועשרה.
ראשי נוגע בחגורה של המורה.
בלילה הייתי בוכה לי
בתוך השמיכות:
אלהים תעשה שלא יסתירו לי
ושאוכל לראות.
אני חושב שמישהו למעלה
שמע את הדברים,
כי עכשיו אני בן שבע
וגם מטר ועשרים".
דור בן ה-6 וחצי : אני אוהב את השיר, כי לכל ילד יש משהו. אחד רזה מידי והשני שמן מידי. אחד נמוך מידי ואחד גבוה מידי,
אז טוב שכולם ישמעו מה הוא מרגיש הילד הנמוך.
דור חושב שהספר יפה מאוד. גם הציורים.
הספר מתאים לי כי סבא משה שלי מת לפני חדש, ויש כאן שיר:
"כשסבא אברם מת בסתו".
הבית האחרון של השיר זה כמו שאני:
"כשסבא אברם מת בסתו,
לא הלכתי לגן.
כלם הלכו ואני לא.
ורק חשבתי לי כל הזמן
איפה הוא.
איפה הוא פתאם?
אני דור, ממש חושב אותו דבר: איפה סבא שלי?
אבא שלי היה מאוד עצוב וגידל זקן. הוא היה כל הזמן עצוב.
נכון זה שיר מאוד עצוב, אך יש גם שירים מצחיקים, למשל:
"הבטן של הרצל האופה". (עמ' 12) האופה מאוד שמן והילד כל הזמן כשהוא פוגש אותו שואל את עצמו מה יש לו בבטן.
גם בשיר : "הכוכבים הם הילדים של הירח", שזה גם השם של הספר, יש דברים מצחיקים וגם דברים עצובים.
למשל, שהירח עובר בין מיליון ילדיו.
גם מצחיק שהכוכבים הם הילדים של הירח וכן, גם למה הם לא נופלים מהשמיים. כי השמיים לא סגורים ואין להם דלת, אז איך
הירח יסגור אותם.
תמונות:
|
|
איגרת מידע נוריתה
קבלו את החדשות האחרונות מהאתר!
|