כעת גולשים באתר: 148
מספר הספרים באתר: 16,277
מספר הביקורות באתר: 34,912
לחנות
לייק לנוריתה
אי קאסט
השתתפות בפרויקט
נעיצת ספר באתר נוריתה
פרסום באתר נוריתה
מידע ופרטים על הספר ביקורות על הספר תגובות הגולשים
בלדי
  כותרת משנה
ארבע עונות בנצרת
  שם הספר בשפת המקור
بلدي
  שם הסופר
,
  שפת מקור
עברית
  ז'אנר
  מספר עמודים
320
  הוצאה לאור ידיעות ספרים
  שנת הוצאה לאור של המקור
2016
  פירוט נוסף
יותר מ־ 100 מתכונים מהמטבח הערבי המסורתי
  תאריך הכנסה לאתר
06/09/2016
     
 
בלדי - דוחול ספדי (מסעדת דיאנא)  מיכל וקסמן ("טעמים ראשונים") - אתר נוריתה
מס' גולשים שצפו בספר: 1512
 

דוחול ספדי, הבעלים והשף של מסעדת "דיאנא" הנצרתית, דור שישי בעיר הגלילית, דור שני במטבח המקצועי ובן לשושלת בשלנים ובשלניות, הידועה בכישוריה הקולינריים ובאוכל המשובח שעולה על שולחנה.

מיכל וקסמן, בשלנית וכותבת אוכל, מחברת רבי המכר "טעמים ראשונים", "ארוחת ילדים" ו"בואו לאכול". בעלת הבלוג הפופולרי "בואו לאכול" וטור שבועי בערוץ האוכל של ynet.

 

יחד עם נשות המשפחה הם בילו ארבע עונות במטבח הביתי של משפחת ספדי בנצרת, מילאו צלחות וסירים במטעמים מהמטבח הערבי המסורתי (כאלה שלעתים נדירות אם בכלל פוגשים במסעדות) ותיעדו את תהליך ההכנה שלהם בפרטי פרטים, כדי שכל אחד יוכל לשחזר אותם במטבח הפרטי שלו.

 

הספר הוא אוצר של מתכונים מבית טוב שסובב סביב השוק, המסורת, החגים, עונות השנה, זכרונות הילדות והגעגועים של משפחת ספדי. מקלאסיקות כמו עלי גפן, קישואים וכרוב ממולאים, כיסוני שישברק, מלוחיה, תבשילי טלה וירקות אביב, כנאפה ביתית, מלבי ועוגיות מעמול חגיגיות ועד מנות מוכרות פחות וייחודיות לאזור ולמשפחה כמו סלט מעלי זעתר טריים, צוואר טלה ממולא צלוי בתנור, ראס אלעספור, מרק פריקה, קציצות טלה על גבעולי עכוב, קובה ניה ממולאת בבשר ובצל קונפי, לבנה עם גבעולי חרדל בר, מסבחה עדשים שחורות ועוד ועוד.  320 עמודים של מנות מסורתיות מלוות בצילומים הנפלאים של דניה ויינר ומעוצבות ביד האמן העדינה של דקל בוברוב.

כשיצאו מיכל ודוחול לדרך, היו משוכנעים בינם לבין עצמם שפניהם אל העיסוק באוכל ובמטבח ותו לא, אבל אוכל הוא אף פעם לא רק אוכל, בעיקר בעיר כמו נצרת שמתקשה להתנתק מהסערות שמתרגשות עליה מפנים ומחוץ, וסוחפת איתה אל המערבולת את כלל תושביה ומבקריה.

 

מכל תרבויות האוכל שהתערבבו וצמחו בארץ הזו, המטבח הערבי הוא זה שנבנה והתפתח בה לאורך דורות - מחובר לאדמה, לאקלים, לחילופי העונות - ומבטא זיקה תרבותית, היסטורית וחברתית לזמן ולמקום הזה שכולנו קוראים לו בית.

 

 
תמונות:
סינייה, בכניסה לתנור
חומוס עם בשר
סינייה, ביציאה מהתנור
מחמר - הוכן על ידי עידו פרץ. ברקע חציל בטחינה הוכן על ידי אורי שרון פרץ
עטייף במילוי גבינה ובמילוי אגוזי לוז הוכן על ידי עידו פרץ

המלץ לחבר

בלדי
(Your name) המליץ על דף מ- nuritha.co.il
(Your name) חשב שיהיה לך מעניין לקרוא דף מ- nuritha.co.il
שלח ביקורת לעורכי האתר מידע על הספר תגובות על הספר
   
בואו לאכול - מיכל וקסמן - אתר נוריתה
   

איגרת מידע נוריתה

קבלו את החדשות האחרונות מהאתר!

צור קשר

צור קשר

לכתיבת ביקורות ויצירת קשר עם נוריתה שלחו טופס או מייל:[email protected]

נוריתה – אתר על ספרים, ספרות ובעיקר ביקורות על ספרים. אוהבי הספרות והקריאה ימצאו המלצות על ספרים, מידע על ספרים חדשים, שפע של ספרים לנוער, ספרים לילדים, ספרי מתח, ספרי בישול, כתבי עת ועוד...
נורית וייסמן ת"ד 733 ערד 8910602 | [email protected] | עיצוב ובניית האתר בדרופל סטודיו VITI