בפתיחת הספר אנו מגלים חתלתול עם סרט שרוצה להתבגר, להמיר את הסרט בגלימה של גיבור על ולהראות לכולם שהוא אינו חתלתול מתוק אלא חתלתול אמיץ. מקס שמע סביבו שחתולים רודפים אחרי עכברים אז למרות שאין לו מושג מהו עכבר, כי מעולם לא פגש כזה, הוא מחליט לעשות בדיוק את זה ובשביל זה הוא צריך לפגוש עכבר.
והקוראים הצעירים מלווים את מקס במסע למציאת עכבר, מסע בו הוא בוחן את הסביבה ופוגש חיות אחרות המכוונות אותו אל העכבר, אבל האם מקס ידע לזהות את העכבר כשייפגוש אותו?
יש משהו חינני בספר הנוכחי, חזרתיות המוצאת חן בעיני ילדים קטנים ומפגש עם חיות שהם בדרך כלל מכירים מן הסביבה הקרובה והרחוקה (דג ציפור, פיל שאולי פגשו בגן החיות, ואף עכבר..).
והספר, כטבעם של ספרים בה חיות מאונשות משוחחות זו עם זו באופן שמובן לקרואים, מכיל גם הפתעה אחרת, מפלצת, כזו שמלמדת את החתול האמיץ שלא תמיד דברים הם כפי שהם נראים, או יותר נכון, לא תמיד כל מה שנאמר לו הוא אמת. והחלק הזה, מדבר מעט מעל ראשם של הילדים הקטנים, שאומנם צריכים ללמוד לשים מבטחם באנשים הנכונים, אך לא בטוח שהספר הנוכחי הוא האופן בו נרצה ללמד אותם לא להאמין לדבריהם של זרים.
ספר חביב הכתוב בשפה נעימה ומתורגם באופן קולח בידיה האמונות של רונית רוקאס, בו על רקע צבעוני נפרשות דמויות החיות השונות.