זהו ספר שלישי בסדרת של "39 רמזים"
הרעיון של הסדרה (וזה מוצא חן בעיני) שכל ספר , כל רמז כותב סופר אחר.
את הספר הראשון "מבוך העצמות" כתב ריק ריירדן (ה"אבא" של פרסי ג'קסון)
את הספר השני תו קטלני כתב גורדון קורמן
הרקע
דן בן ה-11 ואיימי בת ה-14 הם יתומים. הוריהם נהרגו בשריפת ביתם לפני כ 7 שנים. הם גרים עם אומנות מתחלפות, האפוטרופוס שלהם היא האחות של סבתא (לא אהובה במיוחד).
הדמות הדומיננטית והאהובה בחייהם היא סבתם גרייס. סבתא חיה באחוזה מפוארת, והיא מאד עשירה.
הסבתא מתה ומשאירה צוואה מאד משונה.
לסבתא יש משפחה מאד גדולה. עורך דינה, מכנס חלק מהמשפחה ונותן להם זכות בחירה.
מיליון דולר עכשווי. זהו. וללכת. או...(במקום כמובן) לפתור חידה בת 39 רמזים, ואז להיהפך לאחד האנשים הכי משפיעים בעולם.
6 קבוצות לוקחות על עצמם את האתגר. ביניהם קוריאני זקן, רוסייה שעבדה עם ק.ג.ב, נער מאד מפורסם מטלוויזיה, משפחה שהכל אצלם הולך באופן צבאי, 2 אחים בעלי מראה מלאך אבל התנהגות שטנית. וכמובן איימי ודן.
רק קבוצה אחת תוכל לנצח.
תמורת מיליון הדולר, כולם מקבלים רמז ראשון.
היות ודן ואיימי הם קטינים, הם מגייסים (בעורמה) את המטפלת האחרונה שלהם, נערה פנקיסטית כדי שתיסע איתם בכל רחבי העולם אחרי הרמזים.
אליהם מצטרף החתול של סבתא. חתול מצרי מיוחס.
אין להם כסף, אין להם תמיכה.
איימי היא נערה ביישנית, אוהבת ספרים. מגמגמת בנוכחות זרים.
דן, הוא פרחח מקסים. פשוט התאהבתי בו. בעל כישרון למספרים. אוהב להסתבך, כל דבר מסקרן אותו. בעל חוש הומור, זיכרון צילומי והמצאה.
בספר הראשון הם "הכירו" את פועלו של בנג'מין פרנקלין ואת פריז.
בספר השני הם היו בעקבות מוצרט. הם "טיילו באוסטריה ובונציה.
הפעם הם ביפן.
אחרי ש"סודרו" על ידי איאן ואחותו נטלי, הם חייבים לבטוח בדוד הקוריאני הזקן אליסטר הו.
הם מגיעים ליפן ועוקבים אחר מסלול חייו של טויוטומי הידיושי, אחד הלוחמים האמיצים והחזקים ביותר בעולם. בין לבין הם מסתבכים עם יוקוזונה ונוסעים לקוריאה.
הם מפענחים את הרמז.
ועכשיו קדימה ל....מצרים.
מעט על טסוקיוקה יושיטושי מויקיפדיה.
.jpg)
טסוקיוקה יושיטושי (1839-1892), "100 היבטים של הלבנה" (1885). טויוטומי הידיושי הצעיר מוביל התקפה על המבצר בהר אינאבה
טוֹיוֹטוֹמי הידיוֹשי , ידוע גם בשמותיו הפרטיים המוקדמים האשיבה וקינוֹשיטה(; 1536 - 18 בספטמבר 1598) היה דאימיו יפני אשר בתקופת שלטונו איחד תחתיו את יפן כולה. הידיושי ירש את אדונו אודה נובונאגה, בכך שם קץ לתקופת סנגוקו בהיסטוריה של יפן. מלבד היותו הדמות המאחדת של יפן השסועה, נודע הידיושי גם כמצביא אשר הוביל את צבאות יפן בפלישתם לקוריאה וכן כמחוקק של חוקים אשר נשתמרו מאות שנים לאחר מותו, דוגמת החוק המתיר נשיאת נשק בפומבי רק לחברי מעמד הסמוראים.
תקופת שלטונו של הידיושי נקראת תקופת מומויאמה על שם הטירה ממנה שלט על הקיסרות. תקופת מומויאמה תמה עם מותו של הדיושי ועלייתה לשלטון של שוגונות בית טוקוגאווה.