|
|
|
העולם המופלא של הרפואה |
|
|
|
מס' גולשים שצפו בספר: 1602 |
|
|
200 עמודי צבע מרהיבים עם לימוד רפואה לכל המשפחה - כל הדברים שאנו פוגשים בחיי היומיום
ושכחנו שאפשר וכדאי להיות סקרניים לגביהם:
- כיצד עולה החום בגופנו, וכיצד פועל מדחום?
- כיצד בנויות הריאות בגופנו, ואיך בנוי הסטטוסקופ?
- כיצד פועל הלב בגופנו, ומהו מכשיר א.ק.ג. ?
- כיצד חודר חיידק לגופנו, ואיך משפיעה האנטיביוטיקה?
כיצד פועלת המערכת –החיסונית?
מתאים לילדים סקרנים שרוצים ללמוד רפואה, לילדים שחוששים מפרוצדורות רפואיות, ילדים שמתמודדים עם תהליך רפואי, שבן משפחה קרוב עובר תהליך רפואי,
ערה חיטין היא אשה נמרצת ומרשימה מאוד בת שמונים,
היתה מנהלת פדגוגית במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל,
ועבדה במשך שנים רבות עם ילדים מאושפזים.
זכתה באות הוקרה על עבודתה. היא מרפאה באומנויות, ומנחה קבוצות הורים.
ספרה הראשון -אלה שואלת וד"ר קסם עונה בעינייני רפואה ובריאות, ראה אור ב 1995.
הספר כולל 200 עמודים בצבע מלא, כריכה רכה
פורמט אלבומי – 27X21 ס"מ.
הודפס ב- 2000 עותקים,
נמכר בכל חנויות הספרים, באתר ההוצאה ובאתר הספר.
קישור לפרק מהספר בפורמט אלקטרוני
פרופ' וולוביץ' – מומחה מחלות ריאה
הוא אחד מהיועצים שהשתתפו בעריכת הספר וזו התרשמותו:
"גם בגלל התוכן וגם בגלל הצורה שבה הוא נכתב זהו ספר מקורי וייחודי ואינו דומה לאף ספר רפואה שבו נתקלתי כל חיי.
כמי שהתמודד עם הבעיה איך להציג את נושאי הרפואה בצורה שגם תהיה מעניינת וגם קלה להבנה הצלחת להגיע לתוצאה יוצאת מן הכלל. הספר מעביר חומר רפואי מסובך מאד בצורה פשוטה וברורה אך יחד עם זאת מדויקת מאד."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
העולם המופלא של הרפואה - ערה חיטין
|
|
מס' גולשים שצפו בספר היום: 0 |
תאריך הכנסה לאתר 12/05/2019
ראשית, הספר מרשים בגודלו, בצורתו ובעיצובו ובעיקר – בתוכנו! מידע רב ומקיף בספר זה, לעיונו של הילד המתעניין בגופו ובמבנה שלו, מתעניין ברפואה, לילד החרד בפני טיפול רפואי זה או אחר וכמובן גם להורים שמלווים את הילד, תומכים בו בהתענגויותיו או בחרדותיו ובדרך גם ילמדו משהו בעצמם כי יש בספר הרבה מה ללמוד... המשך הביקורת
ראשית, הספר מרשים בגודלו, בצורתו ובעיצובו ובעיקר – בתוכנו! מידע רב ומקיף בספר זה, לעיונו של הילד המתעניין בגופו ובמבנה שלו, מתעניין ברפואה, לילד החרד בפני טיפול רפואי זה או אחר וכמובן גם להורים שמלווים את הילד, תומכים בו בהתענגויותיו או בחרדותיו ובדרך גם ילמדו משהו בעצמם כי יש בספר הרבה מה ללמוד.
עבודה יפה עשתה ערה חיטין בהוצאת ספר זה. הוא פלטפורמה מרתקת ללמידה המורכבת ממידע, אנטומיה, תפקודי גוף, סביבת הגוף, האינטראקציה שלו עמו וגם טכנולוגיה נושקת רפואה.
כמו שאומרת ערה חיטין במבוא לספר: "זהו אינו עוד ספר על גוף האדם אלא ספר המפגיש אותנו עם פעילותם של מכשירים רפואיים ומושגים מדעיים הקשורים לשמירה על בריאותנו ולתהליכים בגופנו".
ערה חיטין אינה רופאה. במשך שנים רבות היא הייתה המנהלת הפדגוגית במרכז שניידר לרפואת ילדים ובתוקף כך נפגשה עם ילדים מאושפזים רבים. בכתיבת הספר נעזרה חיטין ביועצים מומחים לכל נושאי הפרקים.
כיצד בנוי הספר? עשרה פרקים בו וכל פרק מוקדש לנושא כגון "מזרק וזריקה", "חום", "תרופות" ועוד. כל פרק מסומן בצבע ייחודי לו וכך קל חנו לאתר את מה שאנו מחפשים כי צבע הפרקים מפורט בתוכן העניינים.
כדי להמחיש את המבנה המופלא של הספר ועזרי הוראה שבו, אדגים זאת בתיאור אחד הפרקים את העיקר וזאת למעשה טכנולוגיית ההוראה שלו.
הפרק הקצר על המזרק, מחט וזריקה מתחיל בהסבר על מבנה המזרק המלווה באיור המזרק השלם וחלקיו לצדו. אחריו – הסבר על סוגי מזרקים, ייעודם וסימונם וגם זה מלווה באיור נהיר וידידותי. הסבר מדויק מלמד איך מכניסים חומר למזרק, למה החומר ניתן בהזרקה ולא בבליעה, לאן בגוף מוזרק החומר. לא פחות חשוב לדעת מי מוסמך להזריק ומתי, הדרך להקל את כאב ההזרקה וצילום של ילד מחייך בעת ההזרקה לזרועו. מי המציא את המזרק ואיך הוא התפתח משם הוא המידע המסיים את הפרק והכל צבעוני, עם הדגשי העיקרים ונעים לעיין. וכמה ידידותי!!
אתאר עוד פרק, הפעם גדול יותר ומורכב והוא בנושא החשוב של "מחללי מחלות" וצבעו כתום. ראשית, שני חלקים לפרק, אחד מוקדש לחיידקים ואחד לנגיפים (וירוסים). אנו לומדים מהו חיידק, איך הוא נראה, אילו צורות להם (איור), פירוט מחללי המחלות מאויר. הסבר קצר מבדיל בין חיידקים מזיקים לבין חיידקים מועילים (יש כאלה!). מניין באים החיידקים וכיצד חודרים לגוף? איך מזהים את חדירתם ומה הם מעוללים לגופנו? ניתן למנוע את חדירת החיידקים לגוף, אבל אם לא, הגוף יודע להתגונן בפניהם, אומר הספר, אך לעתים הוא זקוק לעזרה בהתגוננות ולשם כך צריך לזהות מיהו שחדר כדי להתאים את התרופה – הסבר יפה וברור לאיך עושים זאת. מודגשים לא רק התרופות לחיסול החיידקים אלא גם הדרכים לחסן את הגוף כנגד הפלישה אליו. כאן בא פירוט קל על החיסון ופעולתו וסקירה קצרה על האנשים שקידמו את הנושא במהלך השנים. תת פרק מיוחד מוקדש לבריאות השן, במתכונת של הסבר = איור = הנחיות כיצד למנוע את מתקפת החיידקים על השן ולשמור על בריאותה.
מבנה דומה לתת פרק על נגיפים: ההבדל בין חיידק לבין נגיף, כיצד הנגיף מתרבה ועוד. הדגש מיוחד מקבל ההסבר על חשיבות קבלת החיסונים לשמירה על בריאותנו.
אלה דוגמאות והרחבתי די! חשוב לי לציין את ידידותיותו ובהירותו של המדרך הנפלא הזה, את איוריו מאירי העיניים והצילומים המלווים את "נקודת החשש" בנימה מרגיעה.
מקווה שעניינתי וסקרנתי כי הספר הוא מדריך, ספר עיון שלדעתי, חשוב שיהיה בכל בית בו ישנם ילדים לעיון מותאם צורך, התעניינות ונושא המעסיק באקטואליות נסיבתית, אך גם ללמידה שיטתית ומשכילה – שתי הדרכים לשימוש בספר טובות ומועילות.
התרשמתי מאוד ממדריך ידידותי וחשוב זה וממליצה עליו מכל הלב.
תאריך הכנסה לאתר 31/03/2019
ספר מקסים שנוגע ממש "בקצה המזלג" בעולם הרפואה של חיי היום יום. כשעיינתי בספר, חזרתי קצת אחורה לתקופה של התיכון, כשלמדתי במגמת ביולוגיה ודיברנו על מושגים כמו אנטיגן, לימפוציטים ומקרופגים. כל כך נהניתי לקרוא ולהיזכר במושגים ותהליכים שמתרחשים בגוף ואף להרחיב מעט את הידע בנושאים אחרים.
... המשך הביקורת
ספר מקסים שנוגע ממש "בקצה המזלג" בעולם הרפואה של חיי היום יום. כשעיינתי בספר, חזרתי קצת אחורה לתקופה של התיכון, כשלמדתי במגמת ביולוגיה ודיברנו על מושגים כמו אנטיגן, לימפוציטים ומקרופגים. כל כך נהניתי לקרוא ולהיזכר במושגים ותהליכים שמתרחשים בגוף ואף להרחיב מעט את הידע בנושאים אחרים.
ילדים רבים נרתעים מבדיקה של איש צוות רפואי ואינם יודעים מה מכשיר כזה או אחר עושה. דבר זה מביא לעיתים לחוסר בשיתוף פעולה מצידם. ספר זה יכול לשמש את ההורה בהרגעת הפחדים של הילד. בעזרת הספר, ההורה יכול לעשות הכנה של הילד מראש- יקרא עם הילד את ההסברים, יראה לו תמונות ויתווך לו מה ייעשה בזמן הבדיקה. אז הבדיקה יכולה להפוך למשהו ידידותי יותר ופחות מפחיד.
הספר מחולק לעשרה פרקים שונים וניתן למצוא בהם מושגים והסברים הקשורים לאותו נושא, תהליכים שקורים בגוף, רקע היסטורי, שאלות חשיבה עבור הקוראים, משחקים והפעלות והכול באיורים נעימים שמתחברים לנושא.
הספר מתאים לילדים בני 8-9 ומעלה ולכל מבוגר שרוצה להרחיב את הידע שלו במעט.
הספר נהיר, מסודר, ברור, מחכים (כמובן) ופשוט כיף לעלעל בו!
המחברת הייתה מנהלת פדגוגית בבי"ח "שניידר" והיא עשתה כאן עבודה מקיפה ויפה. הספר נכתב בעזרתם של אנשי מקצוע רבים מעולם הרפואה ורואים שנעשתה פה עבודה רבה על מנת להנגיש לאדם הפשוט חלק מעולם הרפואה ולפשט עבורו את המושגים שאנו נתקלים בהם בחיי היום יום.
אהבתי מאוד את הספר. ממליצה בחום!!!
תאריך הכנסה לאתר 27/03/2019
ילדים רבים (ובינינו, גם לא מעט מבוגרים) אשר אינם בקו הבריאות, נוטים לחשוש מן המחלה והטיפול הרפואי, פעמים רבות משום שאינם יודעים מספיק על אופן ביטויה ועל כלי הריפוי השונים.
מחברת הספר, ערה חיטין, עבדה שנים רבות עם ילדים מאושפזים. מתוקף עבודתה עם הילדים נחשפה לדרך ההתמודדות שלהם עם מצבם... המשך הביקורת
ילדים רבים (ובינינו, גם לא מעט מבוגרים) אשר אינם בקו הבריאות, נוטים לחשוש מן המחלה והטיפול הרפואי, פעמים רבות משום שאינם יודעים מספיק על אופן ביטויה ועל כלי הריפוי השונים.
מחברת הספר, ערה חיטין, עבדה שנים רבות עם ילדים מאושפזים. מתוקף עבודתה עם הילדים נחשפה לדרך ההתמודדות שלהם עם מצבם הבריאותי ועם הטיפולים השונים אותם הם מקבלים. ניסיונה העשיר מתורגם בספר הנוכחי ליצירת מדריך המציג מידע רב אודות גופנו במצבי בריאות וחולי והכלים השונים של הרפואה המודרנית.
הספר מחולק ל-10 פרקים המתמקדים בנושאים שונים, בכל פרק מוצג מידע רב אודות מערכות הגוף השונות, תפקידיהן ומושגים הנוגעים לפעולותיהן. לאחר היכרות בסיסית עם מערכות הגוף השונות הפרקים נותנים מענה לשאלות נפוצות בתחומים השונים.
כל פרק מודגש בצבע ייחודי בשוליו המקל על ההתמצאות בספר, ומשלב בתוכו תמונות ואיורים הממחישים באופן בלתי אמצעי את המידע וההסברים השונים שהוא מכיל.
הספר נותן מענה לחששות הנפוצים ביותר המלווים ילדים לפני הבדיקות הרפואיות השונות והטיפולים:
* בדיקות הדם
* מד החום
* הסטטוסקופ, האוטוסקופ
* משטח הגרון
* התרופות השונות, מקורן ותפקידן
* חיסונים - דרך פעולתם ודרך נתינתם
* מכונות הדימות
ועוד.
הספר שימושי מאוד ככלי למתן מידע לילדים אודות בדיקות עתידיות וטיפולים, באופן שיסייע להם להפחית את הלחץ והחרדה ולהיות מוכנים לפעולות השונות הכרוכות באבחנה ובטיפול.
שפתו של הספר מתאימה לתלמידים הבוגרים בבית הספר היסודי ולתלמידים צערים בחטיבות הביניים, ויכולה לשמש כלי עזר בתיווך מבוגר לשיכוך פחדיהם של ילדים צעירים יותר שיוכלו להעזר בתמונות באיורים ביחד עם הסבר מתווך של מבוגר.
תאריך הכנסה לאתר 18/03/2019
"העולם המופלא של הרפואה" הוא ספר מקסים המאפשר היכרות של הילד עם גופו ועם עולם הרפואה המודרנית, והוא מופק באיכות גבוהה עם איורים ועיצוב גרפי מרהיב של לאורה גרינצוויג שתואמים את הטקסט, וממחישים בדרך פשוטה מנגנונים מסובכים.
הספר החשוב הזה נותן מענה... המשך הביקורת
"העולם המופלא של הרפואה" הוא ספר מקסים המאפשר היכרות של הילד עם גופו ועם עולם הרפואה המודרנית, והוא מופק באיכות גבוהה עם איורים ועיצוב גרפי מרהיב של לאורה גרינצוויג שתואמים את הטקסט, וממחישים בדרך פשוטה מנגנונים מסובכים.
הספר החשוב הזה נותן מענה לשאלה שכל הורה שואל את עצמו ונשאל על ידי ילדיו:
איך להסביר על מחלות ומכשירים רפואיים לילדים?
הפרקים החשובים המופיעים בספר נכתבו בעזרתם של רופאים בכירים, יועצים רפואיים, שהצליחו להציג בדרך מופלאה ומאירת עיניים מנגנונים מורכבים למדי בגוף האדם, ומכשירים עיקריים המשמשים את הרופאים והלבורנטים במסגרת עבודתם.
הספר כתוב בשפה יפה, קולחת ונעימה התורמת לחוויה הרגשית של הילד, ומעשירה את אוצר המילים והמושגים של הילד בתחום הרפואה וגוף האדם, והוא מחולק לעשרה פרקים:
1. המערכת החיסונית – תיאור מערכי ההגנה החיצוניים והפנימיים
2. מחוללי המחלות וההבדלים בין חיידקים ווירוסים, כולל תיאור חיידקים מועילים לגוף.
3. חום – כיצד הוא נוצר ותפקידו בהתמודדות עם מחוללי המחלות, ותיאור מודדי חום.
4. הסטתוסקופ בשירות הריאות והלב – מבנה ותפקוד הריאות והלב ומכשיר הבדיקה.
5. מפענחי הלב – הדופק, לחץ דם, א.ק.ג. – משמעות הבדיקות ומכשירי הבדיקה.
6. חוקרים את הדם – משמעות בדיקות הדם: מרכיבי הדם, סוגי תאי דם, ספירת דם ועוד.
7. מזרק, מחט וזריקה : על מבנה ותפקוד המכשירים שהם אימת הילדים וגם מבוגרים...
8. חוקרים את האוזן – מבנה האוזן, הגרון, השקדים ומכשירים לאבחון.
9. מכון דימות: שיטות ההתבוננות במתרחש בתוך הגוף:רנטגן, CT, אולטרה סאונד ועוד.
10. תרופות: סיווגים שונים של תרופות, דרכים לקבלת תרופה ואיזכור תוספי המזון.
במהלך הקריאה ניתן להיכנס לאתר הספר דרך קוד הקיו-אר המצוי בעמודים שונים בספר, ולקבל מידע חדש מעולם הרפואה בחיי היומיום, שמתפרסם מעת לעת.
אני ממליץ בחום על הספר הקסום הזה לילדים בראשית דרכם בעולם הקריאה והכתיבה, ספר שכולו דעת באווירה חיובית. הספר יכול להועיל מאוד גם להורים, ולכל מי שמעוניין להכיר בדרך בסיסית ופשוטה את המנגנונים המופלאים של גוף האדם ומרכיבי הטיפול הרפואי.
הלוואי ויהיה ספר המשך לספר החשוב הזה עם דגש על רפואה מונעת, וזאת במטרה לחנך את הילדים וגם את המבוגרים לאורח חיים בריא, שימעיט את הצורך להגיע אל הרופאים.
|
|
איגרת מידע נוריתה
קבלו את החדשות האחרונות מהאתר!
|