|
|
|
בטוחים אונליין |
|
|
|
מס' גולשים שצפו בספר: 202 |
|
|
רשת האינטרנט היא המצאה מדהימה. אלא שבכל טוב יש גם רע. האקרים ורמאים מנצלים את הרשת לטובתם: מפיצים וירוסים, גונבים פרטים אישיים ופרטי כרטיסי אשראי, מצפינים את המידע שלנו ועוד. האם זה אומר שנפסיק להשתמש באינטרנט? מובן שלא.
בספר "בטוחים אונליין – המדריך המלא להגנה עצמית ברשת" שכתבה מיי ברוקס-קמפלר ושיצא בהוצאת "ספרי ניב" תקבלו את כללי הבטיחות אותם צריך להכיר כדי להיות בטוחים ברשת.
בספר תלמדו איך נדבקים בוירוס כופרה ואיך מתגוננים מפניו, תקראו על סוגי מתקפות הנדסה חברתית, תלמדו על מנגנוני הגנה פשוטים ליישום – בין היתר על שימוש בהצפנה, ניהול סיסמאות, גלישה בטוחה, גיבויים ואפילו איך להגן על הילדים ולסנן תכנים.
"הכביש הוא מקום מסוכן, אבל היכרות עם כללי ההתנהגות במרחב, התמרורים וסימני האזהרה - מפחיתים את הסכנה, כך היכרות עם הכללים ברשת עוזרת להפחית מהותית את הסיכונים ברשת. הספר מפרטת את הכללים והכלים שכל אחד ואחת צריכים להכיר כדי להגן על עצמו ועל היקרים לו ברשת". – מיי ברוקס-קמפלר, מומחית סייבר, מחברת הספר "בטוחים אונליין – המדריך המלא להגנה עצמית ברשת".
"מיי ברוקס-קמפלר לקחה על עצמה משימה הרקוליאנית: להנגיש בשפה ברורה לכול את אתגרי הסייבר והפרטיות של עולמנו. היא עושה זאת בחן רב ועל בסיס ידע עמוק תוך מתן פרספקטיבה היסטורית של עולם טכנולוגיות המחשבים. זהו ספר חובה לכל ילד וכל הורה אשר מבקשים להבין את האתגרים הדיגיטליים של ימינו." - עו"ד יורם הכהן, מנכ"ל איגוד האינטרנט הישראלי (ע"ר), לשעבר ראש הרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע (רמו"ט)
"בדיוק כפי שלומדים עזרה ראשונה או לומדים איך לתקן ולשפץ בתים, חשוב ללמוד גם אבטחת מידע. החיים המודרניים הם חיים דיגיטליים שיש בהם סכנות אשר במאמץ קטן אפשר להימנע מהן. הספר 'בטוחים אונליין' מלמד את כל מה שצריך, והוא נכס של ממש לכל אדם ולכל בית בישראל. הספר מראה ומלמד גם נושאים סבוכים בפשטות ובקלות ובהחלט מומלץ לכל בית. הקריאה בו יכולה לחסוך כאב לב וכיס. מומלץ בחום." - רן בר זיק, עיתונאי "הארץ", סופר, מתכנת
"מיי ברוקס כתבה כאן ספר שהוא חובה לכל אדם שחי על הכדור הקסום והפראי שלנו. כמי שמבלה שעות רבות ב'שדות הרשת', הרגשתי כקורא שמיי מעניקה לי ספר הדרכה סודי ומרתק ופנס של אור גדול, חכם ומאיר לחיים נכונים בעולם האון-ליין, הן כאדם בעולם והן כמחנך - ." יהונתן דורון, סוּפֶּר דָּדִי, איש חינוך וסופר
מיי ברוקס-קמפלר היא ממובילות תעשיית הסייבר הישראלית, היא מרצה בארץ ובעולם, ובראשית 2020 העבירה הרצאה בנושא אבטחת מידע על הבמה המכובדת של TEDx. מיי היא הבעלים והמנכ"ל של חברת Helena העוסקת בבניית תכניות מודעות אבטחת מידע לארגונים, כמו כן היא מייסדת קהילת Think Safe Cyber בפייסבוק, העוסקת בהנגשת עולם הסייבר לקהל הרחב.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בטוחים אונליין - מיי ברוקס קמפלר
|
|
מס' גולשים שצפו בספר היום: 1 |
תאריך הכנסה לאתר 14/01/2021
שמחתי לקבל ספר זה לסקירה. אני הדיוטית בכל הקשור לעולם המחשבים והאינטרנט. כשאני נתקלת בבעיה אני לוקחת אוויר, מרימה את הנייד ומתקשרת לאחי - גלגל ההצלה שלי. הספר, 'בטוחים אונליין', הוא בדיוק לאנשים כמוני, כאלה שיודעים שהאינטרנט זה דבר מופלא, גאוני, פרקטי אך גם מסוכן ובד בבד לא יודעים איפה הסכנות.... המשך הביקורת
שמחתי לקבל ספר זה לסקירה. אני הדיוטית בכל הקשור לעולם המחשבים והאינטרנט. כשאני נתקלת בבעיה אני לוקחת אוויר, מרימה את הנייד ומתקשרת לאחי - גלגל ההצלה שלי. הספר, 'בטוחים אונליין', הוא בדיוק לאנשים כמוני, כאלה שיודעים שהאינטרנט זה דבר מופלא, גאוני, פרקטי אך גם מסוכן ובד בבד לא יודעים איפה הסכנות.
מחברת הספר, מיי ברוקס קמפלר, עובדת בתחום כבר שני עשורים. היא מעידה על עצמה פריקית של טכנולוגיה, חובבת גדג'טים, מכורת אינטרנט והיא חושבת שהאינטרנט זו המצאה הרבה יותר חשובה מלחם פרוס. את כל אהבתה לתחום היא יצקה לתוך הספר.
אנו צוללים לתוך הנושא בצורה מובנת. ממושגי יסוד ועובדות, אנו לומדים: מהי אבטחת מידע, היסודות של זה, מהי אבטחת סייבר, מהם האיומים הנפוצים. למדתי גם מושג חדש - כופרה ועוד. בהמשך המשפך מתרחב למושגים ונושאים רחבים יותר, כמו: ניהול סיכונים, מנגנוני הגנה, בחירת סיסמאות (נושא בעייתי בפני עצמו), הצפנת הכונן הקשיח (כן, יש דבר כזה), הסכנות בגלישהwifi ציבורי (מודה, נלחצתי), פורנו נקמה וגנבת זהויות, גם השימוש של הילדים באינטרנט מקבל מקום של כבוד. מעבר למה שציינתי יש עוד נושאים רבים שהמחברת מציגה לנו. נושאים שחלקם ידועים לכל אבל היא מחדדת את הדברים, מפשטת ומדגימה.
הספר אינו ארוך, הוא מקיף וחד. הוא צבעוני. הצבעוניות שבו היה אחת הסיבות שצלחתי את הקריאה בו. זה יצר תחושה של נושא לא משעמם, היה נעים בעין והרבה יותר מובן.
הספר הצליח לעשות לי קצת סדר בראש. יש מצב טוב שכעת אני קצת פחות הדיוטית בנושא.
אז אם אתם כמוני, או יש לכם זיקה כזו או אחרת לתחום שווה לבחון את הספר מקרוב, מדריך נהדר להגנה עצמית ברשת.
מומלץ - קריאה מהנה,
יעל
תאריך הכנסה לאתר 25/12/2020
אין ספק שבשנים האחרונות אנחנו לא רואים את עצמנו בלי האינטרנט הזמין בקרבת המקום וחלקינו הגדול (בעיקר הצעירים) כבר מסתדר יפה מאוד ללא עט ודפי נייר על השולחן , הרי ניתן במקום זה בקלות יתרה להקליק על מקשי המחשב , הטאבלט, הסמארטפון ועוד גאג'טים למכביר, על מנת לחפש מידע רלוונטי עבורינו ואף למצוא... המשך הביקורת
אין ספק שבשנים האחרונות אנחנו לא רואים את עצמנו בלי האינטרנט הזמין בקרבת המקום וחלקינו הגדול (בעיקר הצעירים) כבר מסתדר יפה מאוד ללא עט ודפי נייר על השולחן , הרי ניתן במקום זה בקלות יתרה להקליק על מקשי המחשב , הטאבלט, הסמארטפון ועוד גאג'טים למכביר, על מנת לחפש מידע רלוונטי עבורינו ואף למצוא אותו במהירות השיא...
אכן, המידע כיום הוא נגיש וזמין מאין כמוהו אך הוא גם נוטה להיות פרוץ לעיני כל מי שחפץ בו גם אם בכוונתו להשתמש בו לרעה ,באם זה ברמה האישית , ברמה המוסדית או אף בטחונית. על כן , מוחות ההיטק הגדולים המציאו בזמנו ואף עוסקים עד עצם היום הזה במציאת פתרונות יצירתיים לאבטחת המידע ולהגנת הסייבר מפני הפריצות המסוכנות לתוכו...
מטרתו של הספר הנוכחי הוא בעצם לתת לנו, למשתמשים הפרטיים , את העצות המעשיות איך להתגונן מפני גניבת פרטי המידע אודותינו, אלה הם פרטי מידע האישי ביותר כמו מספרי תעודת זהות או כרטיסי האשראי, אלה הם גם המקומות בהם אנו נוהגים לבקר או מוצרים אתם אנחנו נוהגים לרכוש ועוד ועוד...
מיי ברוקס -קמפלר היא יועצת ומרצה בתחום הסייבר העוסקת כבר שנים רבות בבניית תכניות מודעות אבטחת מידע לאירגונים , מחליטה כאן לקחת על עצמה את המשימה של כתיבת ספר עבור כלל משתמשי הרשת באשר הם על מנת שאכן יוכלו ללמוד להיות בטוחים עד כמה שניתן ברגע שיחליטו להקליק על מקשי המחשב שלהם.
המדריך המלא להגנה עצמית ברשת , כפי שקראה לספרה זה המחברת, כולל בתוכו מספר פרקים מרכזיים העוסקים כל אחד בנפרד במגוון הסוגיות של אבטחת המידע :
מהם האיומים הנפוצים?
מהו מקור האיום?
מהם מנגנוני ההגנה?
מהם הכלים ליישום?
ניהול סיכונים, מהו?
ממה יש להזהר ואיך לנהוג במקרה ויש חשד לפריצה?
כל פרק בתורו מרחיב בהסבריו המלומדים שהם גם יחסית קלים להבנה (ברובם), הכל גם מומחש ביותר על ידי התרשימים והאיורים המצורפים, הכל גם מתובל בהמון משפטי שפר חשובים מאוד המשמשים כאן לנקודת סיכום מרכזית אליה צריך להפנות זרקור מיוחד.
יופי של ספר! אכן הרגשתי שהוא פונה אלי באופן אישי גם אם עד עתה חשבתי שאני מודעת מספיק לסכנות העורבות לי עצם גלישתי על פני אוקיאנוס המידע הרחב באינטרנט . אכן, הספר מספק לנו כאן המון נקודות שאולי טרם הקדשנו להם מתשומת הלב הדרושה, הוא גם מעניק לנו לא מעט עצות וטיפים מעשיים הקולעים קצרות למטרתם. במקרה ותוך כדי הקריאה נתקלנו במושג אחד או שניים שלא הכרנו או לא הבנו, ישנה גם האופציה של להציץ בפרק האחרון בספר והוא כשלעצמו מילון המושגים המקצועיים , מושגים השזורים לאורכו ולרוכבו של המדריך כולו.
באם לנסות לסכם על רגל אחת אז כדברי המחברת:
חושבים לפני שמקליקים!
חושבים לפני שמשתפים!
חושבים מראש ומגבים!
שורה התחתונה – רוצו לקרוא מן הספר , כדאי לכם
תאריך הכנסה לאתר 25/12/2020
אם אתם קוראים את הסקירה הזו, סביר להניח שיש לכם פייסבוק. כולנו עדים למהפכה של השנים האחרונות – רשת האינטרנט. כמה נוח שיש גוגל, כמה נוח לרכוש בימי קורונה (ובכלל) באינטרנט. ומי בכלל זוכר את הימים לפני הרשתות החברתיות? אבל כל דבר טוב שוברו בצידו. וצריך לשים לב גם לבעיות. כמו למשל גניבת פרטי כרטיסי... המשך הביקורת
אם אתם קוראים את הסקירה הזו, סביר להניח שיש לכם פייסבוק. כולנו עדים למהפכה של השנים האחרונות – רשת האינטרנט. כמה נוח שיש גוגל, כמה נוח לרכוש בימי קורונה (ובכלל) באינטרנט. ומי בכלל זוכר את הימים לפני הרשתות החברתיות? אבל כל דבר טוב שוברו בצידו. וצריך לשים לב גם לבעיות. כמו למשל גניבת פרטי כרטיסי אשראי או פרטים אישיים, כופרה, ועוד ועוד. אמנם אי אפשר בלעדיו במציאות של ימינו. אך זה לא אומר שאי אפשר למצוא את הנתיב הבטוח. כמו שאנחנו יודעים להתנהל בדרכים שמחוץ לבית, בין אם כנהגים ובין אם כהולכי רגל. או הכלל שמלמדים ילדים להיזהר מזרים. כך ישנם כללים שיכולים לסייע לנו להתמודד בעולם האינטרנט. חלקם ידועים יותר כהחלפת ססמאות, בדיקה שהאתר בטוח בטרם רכישה. ואחרים אולי פחות. ובעיקר לחשוב כמה פעמים לפני שלוחצים או משתפים וגם לגבות את החומר שלנו...
ספר מרתק שכתוב היטב ומביא דוגמאות רבות וכן איורים, טבלאות והמחשות. מומלץ בחום לכל אחד ואחת, מבוגרים וגם לנוער כספר הדרכה חשוב לניווט במרשתת.
תאריך הכנסה לאתר 25/12/2020
שם ספר : בטוחים אונליין - המדריך המלא להגנה עצמית ברשת
שם המחבר : מיי (מיטל) ברוקס-קמפלר
מספר עמודים: 226
הוצאת ספרים : ספרי ניב
תאריך הפקה: שנת 2020
הספר "בטוחים אונליין" מציג את עולם האינטרנט, שהפך לגורם מרכזי בעולם המודרני,
כאשר ההתמקדות היא בהתמודדות עם... המשך הביקורת
שם ספר : בטוחים אונליין - המדריך המלא להגנה עצמית ברשת
שם המחבר : מיי (מיטל) ברוקס-קמפלר
מספר עמודים: 226
הוצאת ספרים : ספרי ניב
תאריך הפקה: שנת 2020
הספר "בטוחים אונליין" מציג את עולם האינטרנט, שהפך לגורם מרכזי בעולם המודרני,
כאשר ההתמקדות היא בהתמודדות עם הרע: האקרים ורמאים מנצלים את הרשת לטובתם: מפיצים וירוסים, גונבים פרטים אישיים ופרטי כרטיסי אשראי ועוד.
המחברת, אשת סייבר עם קרוב לעשרים שנות ניסיון, מציגה את המטרה בכתיבת הספר: "פיתחתי סט של כלים והרגלים שאני משתמשת בהם ביום יום שלי כדי להגן על עצמי, על הילדים שלי ועל העסק שלי. את הכלים וההרגלים האלו ריכזתי בספר החדש שלי. החדשות הטובות הן שממש לא צריך להיות מומחי סייבר דגולים כדי להיות בטוחים ברשת.
אנשים משתפים היום מידע רב בתחומים שונים ברשת, וכל אחד צריך לשאול את עצמו:
- מי יודע מה עליי?
- מה זו בטיחות ברשת?
- איך אפשר לשמור על המידע החשוב לי?
- האם קיימת פרטיות?
- איך שומרים על בטיחות ברשת?
המחברת מספקת מענה לשאלות הללו עם הסברים פשוטים המובנים לכל אדם, והתייחסות לשלוש אבני היסוד של אבטחת המידע: סודיות, אמינות וזמינות.
הספר מתאר מעשי פשע וגם מעשי נקמה הנפוצים היום בעולם האינטרנט.
הספר מציג הסברים בליווי דוגמאות לשיטות ההתקפה הנפוצות של האקרים ברשת:
1. "כופרה" – סחיטת כספים באיומי פירסום מידע אישי.
2. "נוזקה" – מעקב אחר מיקום, הקלטה והעתקת מידע או פגיעה במידע.
החלק השני של הספר מתמקד בדרכים להתגונן מפני ההאקרים: הצפנת מידע, מחיקת מידע אוטומטית במכשיר שאבד/נגנב, גיבוי המידע למניעת אובדן, סיסמאות, נקיטת אמצעי זהירות וניהול סיכונים ברמה הפרטית והארגונית ועוד.
הספר כתוב בשפה יפה וברורה, מציג מושגים חשובים (כולל נספח), ערוך בצורה איכותית ומשולבים בו נתונים מעניינים, תרשימים המסייעים בהבנה, סיפורים פיקנטיים וכלים שימושיים.
סיימתי את קריאת הספר בתחושת עצב, תסכול וכעס. איך העולם הידרדר למצב הכאוס המתואר בספר, ומדוע בישראל ובעולם כולו לא מכריזים על מלחמה למיגור פשעי האינטרנט?
אני מתגעגע לעולם ילדותי, בתקופה הטרום-טכנולוגית, תקופה שבה לא היה אינטרנט ומסכים, תקופה שבה היו פושעים "קטנים ומקומיים" שקראו להם "גנבים".
תאריך הכנסה לאתר 23/11/2020
מיי ברוקס- קמפלר מציגה לנו מדריך צבעוני, ידידותי, מזמין ומלמד, להגנה עצמית ברשת. והמחברת מתחילה את הספר בשנת בקיץ 2019, בו לקחה את בתה הבכורה ללונדון, והציגה לה במוזיאון המידע מחשב XT ישן. היא מיד שמחה, אך בתה אמרה לה: "אימא, את ענתיקה". וכן, כשאנחנו היינו ילדים לא היה דבר כזה מחשב שטוח וקומפקטי... המשך הביקורת
מיי ברוקס- קמפלר מציגה לנו מדריך צבעוני, ידידותי, מזמין ומלמד, להגנה עצמית ברשת. והמחברת מתחילה את הספר בשנת בקיץ 2019, בו לקחה את בתה הבכורה ללונדון, והציגה לה במוזיאון המידע מחשב XT ישן. היא מיד שמחה, אך בתה אמרה לה: "אימא, את ענתיקה". וכן, כשאנחנו היינו ילדים לא היה דבר כזה מחשב שטוח וקומפקטי ואינטרנט מהיר המחובר לכל מקום בעולם, גוגל ועודף ידע ומידע. בתיכון, אנחנו חיפשנו חומרים לעבודות שונות בספריות, וכך גם באקדמיה בתואר הראשון, וצילמנו ערימה של ניירת (בתואר השני הכול השתנה כבר).
"בעשרים השנים האחרונות מישהו הזיז את המידע שלנו." והמידע שלנו היום כולל הרבה יותר מהפרטים הבסיסיים עלינו; איפה היינו, לאן אנחנו הולכים, איפה אנחנו מתכננים את החופשה הבאה שלנו, מי הם החברים שלנו, מה אנחנו אוהבים ומה מצבנו הכלכלי. כאמור, פעם המידע היה מורכב מערימת ניירות המאוחסנת בקלסרים מאובקים (כמו כל החומר של התואר הראשון), בארכיונים של החברות והרשויות השונות. וכיום, לעומת זאת, המידע כמעט אינו פיזי. ומעבר לכך- היום מסמך הכתוב בכתב יד הוא כמעט חסר משמעות (מלבד החתימה שלנו), והיום כולנו כותבים על מחשב. כולנו משתמשים במחשב, ובמיוחד בלפטופ. המידע שלנו ועלינו נמצא בכל מקום: בטלפונים ניידים, טאבלטים, שעונים חכמים ובענן. אנחנו מסתובבים עם המידע שלנו, והמידע שלנו, כאמור, מסתובב בעצמו. נוצרה "כלכלת מידע" (עוד בשנות התשעים של המאה הקודמת), המזכירה לנו עד כמה הוא דבר שמיש, ובה בעת- רגיש. הוא מטבע סחר, מאיר ומעיר וקורא תיגר על מושג הפרטיות, וגורם לתזוזות תמידיות.
ולכן, השליטה שלנו במידע מוגבלת. והמחברת רואה בספר זה שליחות אישית להנגשת עולמות אבטחת המידע והסייבר לקהל הרחב. כי היתרונות בהימצאות המידע רבים על החסרונות. וחשוב שננקוט באמצעי הגנה נכונים. בטיחות ברשת צריכה להיכנס לראש כמו כל בטיחות אחרת, והיא לא פחות חשובה, ובעיקר בכדי שנדע לשמור על עצמנו במרחבי הרשת.
וספר זה מאגד את האני מאמין של מיי ברוקס-קמפלר, אחרי קרוב לעשרים שנים בעולם אבטחת המידע, שנים בהן ראתה עד כמה הטכנולוגיות עוברות ממהפכות וטבע האדם נשאר כשהיה. אחרי שנים רבות של ייעוץ בארגונים גדולים וקטנים, מקומיים וגלובליים, חדשניים ומסורתיים, המחברת אימצה לעצמה סט כלים שהיא משתמשת בהם ורוצה לחלוק עמנו, הקוראים. והספר מלא במושגים ובנתונים מעניינים, תרשימים ואיורים, ומאפשר ליצור שימוש נכון ובטוח ברשת האינטרנט.
מיי ברוקס-קמפלר סוקרת את נושא אבטחת המידע ועומדת על ההבדלים בינה לבין אבטחת סייבר. היא סוקרת נוזקות וכופרות ברשת האינטרנט והאם בכלל כדאי לשלם כופרות, היא סוקרת את נושא השימוש בידע ככוח (בצורה הוגנת וישרה), מתקפות הנדסה חברתית, פגיעה בסודיות, אמינות וזמינות המידע, ניהול סיכונים ומנגנוני הגנה וכלים ליישום, ועד כמה חשוב להצפין מידע רגיש, כיצד לבחור סיסמאות, איך לנהל גלישה בטוחה, גיבוי וסנכרון, וכיצד להגן על ילדים ברשת.
זהו ספר רחב היקף ורחב יריעה, ויש המון מה ללמוד ממנו. לספר מצורפת גם גלויה בה ישנם טיפים ליצירת סיסמאות ושמירתן, ובכלל, כיצד לשמור על המידע. אישית, תליתי את הגלויה הזו בפינת העבודה שלי. כי סיסמאות צריך להחליף וגיבויים יכולים להציל את היום.
וסיפור אישי. לאחרונה כמעט חוויתי עוקץ ניגרי. "עורך דין" כלשהו שטען כי יש לו גישה לסכומי כסף גדולים, הקשורים כביכול למשפחתי, ורצה "לחלוק" אותם עמי בתמורה לסיפוק מידע אישי אודותיי (כתובת מייל, טלפון, כתובת מגורים וכו'). קיבלתי מייל מלא בשגיאות, מלא בפורמליות מזויפת, והבנתי לבדד כי מדובר בעוקץ. כאשר שיתפתי את התרמית בפייסבוק, נאמר לי שמדובר בעוקץ ניגרי, שכיום נעשה בדואר אלקטרוני ובמעבר בדואר רגיל. מטרתו "לדוג" פרטים אישיים על הנעקץ, ובהמשך ליצור גניבת נתונים ואף "הנדסה חברתית" בתוך נתונים אלה. ומאוד חשוב להיזהר מזה. לשמחתי, כמידענית, אני יודעת לזהות מידע מזויף ומיד זיהיתי את העוקץ. הקריאה בספר הזה עוד יותר הרגיעה אותי.
כאמור, מדובר בספר מאוד חשוב, המנגיש מידע שכולנו צריכים. מידע שלא בהכרח ידענו קודם על הונאות רשת, דיג מידע וסחיטות כספים, ואף על יצירת גישה לא מכוונת למידע לא ראוי. מיי ברוקס-קמפלר משתפת אותנו במחקר מעמיק ומקיף שביצעה לאורך כל שנות עבודתה, ומצליחה לפתוח לנו צוהר לעולם שעד כה לא נראה בצורה ברורה. הספר הזה מאוד ידידותי למשתמש, ומראה שאין צורך להיות מומחי סייבר בכדי לשמור על המידע שלנו. ומאוד חשוב להכיר את הכללים ובעיקר להישמר, ומיי ברוקס-קמפלר מביאה לנו את זה בצורה מצוינת.
|
|
איגרת מידע נוריתה
קבלו את החדשות האחרונות מהאתר!
|