כעת גולשים באתר: 245
מספר הספרים באתר: 17,676
מספר הביקורות באתר: 40,510
טוויטר
פרסום אתר ימין קטן תחתון
אי קאסט
פייסבוק
טוויטר
נעיצת ספר באתר נוריתה
פרסום באתר נוריתה

גם אתם יכולים לאפות כמו קונדיטור!

וזה יותר קל ממה שאתם חושבים!

האוכל מדליק את הניצוץ בעיניים, מגביר את הדופק ומעורר התרגשות והפרשת ריר. לא כך צריכה להיות אהבה בין שני אנשים?

"גרוש בלי חוש" מאת שרון פישר בהוצאת ספרי ניב, הוא ספר בישול לגברים (ולנשים) שמוצאים את עצמם "אבודים" במטבח. בעזרתו תלמדו להכין מאכלים טעימים, מהירים ומרשימים שמתאימים למבוגרים ולילדים כאחד. בתוך כמה דקות, עם מעט מאוד התעסקות, תוכלו להגיש מנה הצגה.

לאחר עשרות שנים בסצנת המסעדנות הישראלית, בתוכניות בישול ובתוכניות ריאליטי, השף ישראל אהרוני מוציא את ספרו האישי ביותר – "אוטוביוגרפיה קולינרית", כהגדרתו, שכל חובב אוכל יוכל למצוא בה אינספור טעמים. זהו ספר מלא בסודות מקצועיים, בתשוקה למאכלים וברגעים מצחיקים ומרגשים מחיי אהרוני, שנחשפים לראשונה. 

מה אם הייתם פשוט לומדים לאכול טוב יותר, על בסיס יומיומי בלי לוותר על ההנאה מאוכל? 
זהו ספר ראשון מסוגו בישראל שיראה לכם איך להפוך בקלות את המטבח שלכם לחגיגה של בריאות.
הוא מכיל 100% אוכל אמיתי, טבעי, טעים ובריא, ללא גלוטן וללא סוכר לבן. 

באביב 2019 נסגרה הדלת מאחורי ״אורנה ואלה״ — מסעדה, בית ומוסד שניצב ברחוב שינקין בתל־אביב מאז שנת 1992. ספר זה, הגדוש מתכונים מהמטבח היצירתי והחדשני, פותח מחדש שער נגיש ומעשי אל הבישול של אורנה ואלה ומביא הביתה את הטעמים האהובים. בתשובה לשאלה אודות ספרן הראשון, סיפרו שתי החברות הטבחיות, בעלות המסעדה המיתולוגית, כי ״התגובות הכי משמחות ומשמעותיות מבחינתנו היו שהספר כבר מוכתם כולו ומתפרק מרוב דפדוף.

"זה מה שאנחנו אוכלים בבית: קציצות, סלטים, עוגות שמכינים בקלות. כשבאים אורחים אני נכנסת למטבח ומשקיעה קצת יותר בתבשילים ומאפי שמרים. אני אוהבת את המטבח, מתרגשת מבצק וחולמת בלילה על שוקולד ואספרגוס.
אבל לא פחות חשוב - אני אוהבת לצלם את מה שאני מכינה ותמיד מנסה למצוא את הפריים המושלם."

 

קומדיה רומנטית מתוקה־מלוחה על אישה אחת שמחפשת אהבה, שני גברים שבטוחים שהם כבר מצאו אותה והרבה מתכונים שעושים מצב רוח טוב.

קטנית לא מונבטת היא הפוטנציאל הטמון בתוכה אך איננו ממומש, לעומת קטנית מונבטת, שהיא ההוצאה של הפוטנציאל הזה מן הכוח אל הפועל.

בספר זה אשמח לחשוף בפניכם את סוד קסמה של ההנבטה. בחלקו הראשון של הספר נכיר את סוגי המזונות אותם ניתן להנביט, נבחן את מעלותיה הרבות ונלמד כיצד ניתן להנביט בקלות ובפשטות.

"בישולחיים" הוא ספר מתכונים צבעוני, מהודר וייחודי שנועד לסייע לפוגשי סרטן לעמוד באתגרים הגופניים המיוחדים הניצבים בפניהם הן במסע הטיפולים הקשה והן במניעה של הישנות המחלה.

הספר יצא לאור בשיתוף פעולה עם עמותת "מרכז טל" לרפואה אונקולוגית אינטגרטיבית הפועלת גם בבית החולים תל-השומר.

חלי ממן פיצחה את השיטה. מי שהשילה ממשקלה עשרות קילוגרמים וייסדה רשת קבוצות הרזיה מובילה בישראל, יודעת בדיוק איך צריך לאכול כדי לרדת במשקל ולשמור עליו לאורך זמן: טעים, משביע ובריא. אבל איך עושים את זה בפועל?

רוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? רוצים להכין עוגה מהירה וקלה שתהיה גם מדהימה? הגעתם לספר הנכון.

 

"ארץ חיטה ושעורה וגפן ותאנה ורימון ארץ זית שמן ודבש" (דברים ח, ח).

בספר "מתוק ובריא" מחברת השפית המוכשרת אביגיל מייזליק את החוויה המענגת של עולם המתוקים עם מוצרי הבריאות העדכניים ביותר. ללא מוצרי חלב, ללא סוכר לבן או חום, מקמחים מלאים בלבד – המוצרים הבריאים ביותר הופכים לחגיגה! בהתלהבות ובכישרון רב יוצרת אביגיל מייזליק מתכונים מופלאים של עוגות, עוגיות, ממתקים, גלידות ומנות אחרונות, שהם הכי מפנקים וטעימים שיש, מבלי לפגוע בעקרונות התזונה הנכונה.

בקיצור: לא עוד ספר מתכונים   -   ספר חובה בכל בית!

 

בדרום איטליה, בכפר קטנטן ושמו פיופי, חיים האנשים המבוגרים בעולם. הבריאות? מצוינת, תודה ששאלתם. תושבי הכפר אינם סובלים ממחלות לב, מסוכרת או מהשמנת יתר.

 מהו, אם כן, הסוד של אנשי פיופי? והאם ניתן להחיל אותו גם על חיינו?

ד"ר אסים מלהוטרה, קרדיולוג ומומחה עולמי לבעיית ההשמנה, ודונל או'ניל, שסרטי התעודה שביים על נזקי הסוכר זכו לתהודה רחבה, יצאו לחקור את הפלא האיטלקי, ושבו עם תשובות מפתיעות ומעשיות.

אסנת לסטר נולדה וגדלה בנתניה להורים רות והוגו ראונר יוצאי גרמניה. היא נשואה לדר' צבי לסטר, אימא לשלושה ילדים וסבתא לשלוש נכדות. סיימה לימודי הוראה, בעלת תואר ראשון בסוציולוגיה והיסטוריה ישראלית באוניברסיטה העברית בירושלים ובעלת תעודת הכשרה מקצועית כמעצבת פנים. אחרי שנים שעבדה כמורה הבינה כי האהבה והתשוקה הגדולה שלה נמצאת במטבח, אהבה שירשה מסבתה פרידל שטראוס, שהוציאה למעלה מ 45- ספרי בישול בשוויץ. משנת 1997 משדרת אסנת את התוכנית "סיר לשבת עם אסנת לסטר" ברדיו "קול רגע" בהנהלת חיים הכט.

תרפיה לילדים באמצעות בישול

מדריך להורים ולאנשי מקצוע

איך עוזרים לילד בעלי ביטחון עצמי נמוך, או לילדה שסובלת מפחדים ומחרדות?

כיצד מתמודדים עם גירושי הורים?

מה אפשר לעשות כדי לשפר את היחסים בין האחים?

מהי הדרך הנכונה להציב גבולות?

"שמחת הבישול הטבעי" מבוסס על מזון צמחי, טבעי ובריא במיוחד של מטבח גורמה שכל מרכיביו מחומרי גלם טבעיים, האוצרים שפע של מינרלים, ויטמינים, אנרגיה וחיוניות.
בספר מוגשים מתכונים טעימים, מזינים, עשירים, קלי הכנה ובעלי ערכים תזונתיים גבוהים, בהתאם למה שהגוף שלנו אוהב וצריך. תוכלו למצוא בו רעיונות שימושיים רבים, במגוון עשיר ומעורר השראה ושמחה.

רוב המתכונים בספר נטולי גלוטן ומתאימים גם לפסח.

מִגְדָּנִיַּת סֻכָּר וְתַבְלִינִים נִפְתְּחָה לִפְנֵי עֲשָׂרָה יָמִים בִּלְבַד, אֲבָל הִיא מְתַפְקֶדֶת בְּצוּרָה מֻשְׁלֶמֶת.

מִתְבָּרֵר שֶׁהַמִּגְדָּנִיָּה שֶׁל אִמִּי עוֹשָׂה אוֹתִי פּוֹפּוּלָרִית לְמַדַּי גַּם בְּבֵית הַסֵּפֶר הֶחָדָשׁ שֶׁלִּי. 
אֲבָל מַשֶּׁהוּ קוֹרֶה לִידִידָתִי מִיָה. הִיא מִתְנַהֶגֶת מוּזָר, 
אֲנִי לֹא יוֹדַעַת מַדּוּעַ.

אוּלַי הִגִּיעַ הַזְּמַן שֶׁהַמִּגְדָּנִיָּה 
תַּתְחִיל לְחוֹלֵל אֶת קְסָמֶיהָ.

מִגְדָּנִיַּת סֻכָּר וְתַבְלִינִים נִפְתַּחַת מָחָר!

בְּקָרוֹב יַעַמְדוּ אַנְשֵׁי הָעֲיָרָה בְּתוֹר בַּהֲמוֹנֵיהֶם
לִטְעֹם מִמַּאֲפֵה יָדֶיהָ שֶׁל אִמָּא לְהִתְפָּאֵר.
זֹאת מֻכְרָחָה לִהְיוֹת הַצְלָחָה, פָּשׁוּט חַיֶּבֶת!
זֶה כְּמוֹ בַּאֲפִיַּת עוּגָה: לָקַחְנוּ אֶת הַמַּרְכִּיבִים הַנְּכוֹנִים וְעִרְבַּבְנוּ אוֹתָם יַחַד.

עַכְשָׁו צָרִיךְ רַק לָשִׂים הַכֹּל בַּתַּנּוּר,
וּלְקַוּוֹת לְטוֹב.

"חלפו להם אי אלו שנים מאז יצא לאור ספרי "ספר הבשר הישראלי". בשנים אלו המשכתי להעמיק עוד ועוד לתוך עולם הקולינריה, מהגידול ועד הצלחת. והנה לפני כשנה החלטתי שהגיע הזמן לכתוב ספר חדש, הפעם בתחום שהוא נישה בתוך הקולינריה כולה - "עולם העישון". אותה שיטת שימור מזון שלעתים, שלא בצדק, נתפסת כנישה צדדית בהרבה בהשוואה לחלקה האמיתי בחיי היום-יום שלנו. למשל, ורק כדוגמה, לא הרבה יודעים שקרוב ל-90 אחוז מהנקניקיות שמיוצרות ברחבי העולם בכל יום, עוברים עישון כזה או אחר.

מבשלים עם הנכדי/אוכל יווני מציע את המטבח כמגרש משחקים ומקום לבילוי זמן איכות יחד עם הילדים איזו מתנת אהבה טובה יותר יכולים להעניק סבתות וסבים, דודות ודודים, וכמובן ההורים, מאשר ללמד את הילדים לחיות חיים ארוכים ובריאים, באמצעות אוכל טוב ובריא?

“חַג רוֹדֵף חַג, וּבוֹ הַפְתָּעָה מְזֻמָּנָה,
חַג רוֹדֵף חַג, וַאֲנִי רוֹנִיקִי לַעֲשִׂיָּה מְצַפָּה”.

רוֹנִי וְסַבְתָּא יוֹצְאוֹת לְמַסָּע מֻפְלָא שֶׁל אַהֲבָה, סִפּוּרִים וּמַטְעַמִּים.

הַמַּסְלוּל עוֹבֵר בֵּין חַגֵּי יִשְׂרָאֵל הַשּוֹנִים, וּמַזְמִין אֶת הַקּוֹרֵא לְהִצְטָרֵף
וְלַחֲווֹת אֶת הַטְּעָמִים, הַרֵיחוֹת וְהַסִפּוּרִים.

ממולאים של השף רפי כהן (מסעדת 'רפאל') יוצא לאור אחרי ספרו הקודם 'סלטים', שהיה רב־מכר וזכה לשבחים רבים.
 
המבחר הגדול של מתכוני הממולאים בספר זה מבוסס על מקורות הבישול של רפי כהן, החל במטבחה הביתי של סבתו הירושלמית עזיזה ועד מטבחי העילית הצרפתיים שעבד בהם, ועל ניסיונו העשיר והידע הרב שצבר במרוצת השנים. המתכונים נשענים על כללים, מסורות וטכניקות בישול של קהילות רבות ושונות, אבל כולם עברו את מבחן הטעם האישי והמשובח של כהן. 
 

"אסלי" הוא ספר שמציג את נפלאות המטבח הבדואי הגלילי במתכונים פשוטים וברורים ממרכיבים זמינים לכול. המתכונים מתבססים על חומרי גלם עונתיים טריים ועל צמחי מאכל שגדלים בר.

הבישול בעולם המערבי עבר שינויים רדיקליים בעשורים האחרונים. הזמן שאנו משקיעים בבישול הולך ומצטמצם, ועם זאת אנו נהנים יותר ויותר לדבר על בישול, לקרוא עליו ולצפות בו. סקרים מראים כי מיליוני בני–אדם מקדישים כיום זמן רב יותר לצפייה בתוכניות בישול בטלוויזיה מהזמן שהם מקדישים לבישול במטבח, ואוכלים מזון מוכן. כדי לגלות את משמעותו של הבישול עבורנו, וגם כדי להשיג כמה מתכונים טעימים, יוצא מייקל פולן למשימה שאפתנית.

הזמנתם את כל המשפחה לליל הסדר? רוצים לארח בקלות בחול המועד? מתלבטים מה למרוח על המצות או מה להכין מכל אלה שלא חוסלו בחג?

"געגועים לפלייסמט" מאת איילה רהב בהוצאת "קולמוס" הוא אסופה של 22 סיפורים קצרים המתארים נשים ברגעים מכוננים בחייהן או משקפים תהליכים נפשיים שהגבורות עוברות, כאשר  האוכל משמש כעדשה שדרכה מתבוננים בהן ובקורה להן. תבלינים הנעים לקצב שיר הלב, תקווה המגולמת בשניצל וצ'יפס, אצילות הלובשת כסות של פלאפל, סלט המטעין את קו המרוץ, ליצ'י השובר מוסכמות, סלמון המאחד משפחה ותפנית בקריירה המתרחשת בזכות שמאלץ.

ספר החוגג את סצנת האוכל יוצאת הדופן בפולין של ימינו, הממקמת אותה כיעד מרכזי של חובבי האוכל ותיירי הריגושים הקולינריים מהעולם כולו. בפולין, מתחוללת בשנים האחרונות התרחשות בלתי פוסקת, בשווקים ובפסטיבלי אוכל בכל רחבי המדינה. מוצרים וחומרי גלם מקומיים ונשכחים, מטופחים מחדש וזוכים בהדרגה לסימון מיוחד על ידי האיחוד האירופי. יצרני אלכוהול מציעים וודקה משובחת ומבחר משקאות ייחודיים כמו סיידר תפוחים אלכוהולי, תֶמֶד ונָלֵבְקָה.

עם הספר "קל לבשל – ספר הבישול המהיר" מאת לורה הרינג בהוצאת דני ספרים, תלמדו להכין אוכל טעים, במהירות. אין לכם זמן? אין בעיה. אנחנו מגישים לכם יותר מ- 70 מתכונים מעולים שתוכלו להכין ב- 20 דקות או פחות.

תמונות מרהיבות ושלבי הכנה פשוטים וברורים הופכים את המתכונים בספר לקלים ומהנים להכנה.

עמודים

איגרת מידע נוריתה

קבלו את החדשות האחרונות מהאתר!

לייק לנוריתה

צור קשר

צור קשר

לכתיבת ביקורות ויצירת קשר עם נוריתה שלחו טופס או מייל:[email protected]

אתר מתג
נוריתה – אתר על ספרים, ספרות ובעיקר ביקורות על ספרים. אוהבי הספרות והקריאה ימצאו המלצות על ספרים, מידע על ספרים חדשים, שפע של ספרים לנוער, ספרים לילדים, ספרי מתח, ספרי בישול, כתבי עת ועוד...
נורית וייסמן ת"ד 733 ערד 8910602 | [email protected] | עיצוב ובניית האתר בדרופל סטודיו VITI